Neemt DoCoS de spirit van de derby mee naar Monster?

Gepost in Hoofdbestuur op woensdag, 28 november 2018.

LEIDEN, 28 november 2018 – DoCoS staat na de fraaie, onverwachte zege op stadgenoot UVS een forse uitdaging te wachten in het Westland. Uit bij Sportclub Monster treft DoCoS een taaie tegenstander die voor elk punt strijdt. De grote vraag is of DoCoS de goede spirit, inzet en teamgeest van de derby tegen stadgenoot UVS meeneemt naar het Westland en die ook laat zien in het uitduel in Monster.

DoCoS was in de derby met UVS een en al inspiratie om tegen de hoog geklasseerde stadgenoot een goed resultaat te boeken. Terwijl alle spelers van UVS goede bekenden zijn voor de spelers van DoCoS, treft DoCoS in Monster een ploeg vol onbekende tegenstanders. Bovendien een tegenstander die twee plekken lager staat op de ranglijst, terugkeerde in de tweede klasse na een jaartje afwezigheid en tegen wie DoCoS twee seizoenen geleden thuis won (3-0) en uit gelijk (2-2) speelde.

Vooral dat gelijkspel in Monster was onnodig. DoCoS stond bij rust met 0-2 (openingstreffer Chris van Empel en een pingel van Danny Maaskant) voor en had geen kind aan de thuisclub. De winst was zogezegd binnen en dat leidde tot een matige tweede helft. DocoS liet zich volledig de kaas van het brood eten door het volop strijdende Sportclub Monster. De riante voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en uiteindelijk had DoCoS geluk dat de puntendeling over de streep werd getrokken.

Wanneer DoCoS met dezelfde gemakzuchtige instelling als toen in de tweede helft deze keer in Monster aan de slag gaat, is de kans klein dat de zege op UVS een goed vervolg krijgt. Sportclub Monster toont zich na de terugkeer in de tweede klasse een taaie tegenstander, die af en toe ruim verliest (DSO en Valken ’68, beide ploegen waartegen DoCoS won) maar die bij RCL en Soccer Boys wel wist te winnen terwijl DoCoS van RCL juist verloor en bij Soccer Boys gelijk speelde.

DoCoS en Sportclub Monster zijn aan elkaar gewaagd, want de verschillen zijn minimaal. DoCoS heeft een winstpunt meer dan Sportclub Monster. De verdediging van Sportclub Monster is even goed als die van DoCoS, beide teams moesten al zestien tegentreffers incasseren en hebben daarmee op hekkensluiter TAVV na de meeste tegendoelpunten. Aanvallend ontlopen beide teams elkaar ook nauwelijks: DoCoS heeft een doelpunt (13) meer gemaakt dan Sportclub Monster (12). Zowel voor DoCoS als Sportclub Monster geldt dat een overwinning nodig is om verder afstand te nemen van de onderste plaatsen op de ranglijst.

Aftrap

De uitwedstrijd bij Sportclub Monster begint zaterdag 1 december 2018 om 14.30 uur in sportpark Polanen, Duyvenvoordestraat 56 in Monster.