Tegen Soccer Boys zit alles tegen voor gebutst DoCoS

Gepost in Hoofdbestuur op zaterdag, 9 februari 2019.

LEIDEN, 9 februari 2019 – DoCoS zit in de hoek waar de klappen vallen. In de eerste helft tegen Soccer Boys zat alles tegen: twee geblesseerd uitgevallen spelers; een ongelukkige maar terechte rode kaart en twee onnodige tegentreffers. In de tweede helft probeerde een gebutst DoCoS er op energieke wijze nog wat van te maken, maar twee matige verdedigende acties leidde tot een verdubbeling van de score: 0-4.

DoCoS begon het zespuntenduel tegen concurrent Soccer Boys door blessures en schorsingen met opnieuw een nieuwe basisformatie. Voordat de wedstrijd goed en wel op gang was, moest Gydo van der Vooren met een blessure (schouder uit de kom) worden gewisseld. Er kon noch mocht direct worden gewisseld. Daardoor was de organisatie even weg, en lag de bal pardoes in het DoCoS-doel door een gelukkige treffer: de bal uit een schot van Sangers werd door de Bleiswijkse spits Dave van der Steen van richting veranderd waardoor doelman Joris van Harmelen op slag kansloos was: 0-1. Dat was een forse tegenvaller voor DoCoS dat na de twee nederlagen bij TAVV en HVC niet in goeden doen was begonnen.

Tien minuten later zat het opnieuw tegen. Een slecht verwerkte diepe bal kwam voor de voeten van een van de Bleiswijkse voorwaartsen. Rick Siere greep in, maar kwam net te laat en kreeg rood omdat hij een overtreding maakte op een speler in een kansrijke situatie. Met tien tegen elf had DoCoS weinig te vertellen en was het zaak om geen verdere schade op te lopen richting de rust. Dat leek te lukken totdat in blessuretijd de buitenspelval te laat dichtklapte en Dave van der Steen de bal van een van zijn vleugelspitsen op een presenteerblaadje kreeg aangereikt: 0-2.

Ruimte

Even dreigde daarop de wedstrijd te worden gestaakt omdat de scheidsrechter niet gediend was van de reactie van de grensrechter van DoCoS op de goedgekeurde tweede treffer. De rust deed echter wonderen waarna DoCoS met tien tegen elf na rust probeerde er nog wat van te maken. De gemankeerde formatie had de kracht noch het vermogen om de Bleiswijkse defensie uiteen te spelen. De bezoekers kregen logischerwijze steeds meer de ruimte maar hadden wel de hulp, tot twee keer toe, van de DoCoS-defensie nodig om nog twee keer te scoren. In het ene geval werd geprofiteerd van een te slappe terugspeelbal, in het andere geval werd de bal slechts half weggewerkt. Zeelenberg en Kerklaan tekenden voor een onverwacht, hoge zege van Soccer Boys.

Nacompetitieplek

DoCoS blijft op de twaalfde plaats, een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent. Soccer Boys, dat een punt meer had, loopt uit naar de negende plaats en heeft vier punten meer dan DoCoS. Sportclub Monster (4-1 bij DSO) en Valken ’68 (1-0 bij UVS) verloren beiden en hebben respectievelijk één en twee punten meer dan DoCoS. Komende zaterdag krijgt DoCoS een nieuwe kans om van de twaalfde plek te komen; op het programma staat de uitwedstrijd bij buurman Valken ’68.

Karakteristieken

DoCoS – Soccer Boys 0-4 (0-2). 11. Dave van der Steen 0-1, 45+1. Dave van der Steen 0-2, 64. Wimar Zeelenberg 0-3, 86. Mels Kerklaan 0-4.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Pieter Maat, Melvin Zweistra (43. Shairon Mhanni), Gydo van der Vooren (12. Enno van Wieringen), Rick Siere (rood in 23e minuut), Sven Ravensbergen (70. Maxwell Burer), Simon Jouby, Mitchel Klein, Chris van Empel, Lars de Ridder.