Wat kan DoCoS in drie minuten tegen Berkel?

Gepost in Hoofdbestuur op dinsdag, 26 februari 2019.

LEIDEN, 26 februari 2019 – Toeschouwers opgelet! Zorg dat u zaterdag op tijd bent, want de elftallen van DoCoS en Berkel komen slechts drie (!) minuten in actie. Het gaat om het restant van de op 15 december gestaakte wedstrijd. Berkel verdedigt een voorsprong van 1-2 en begint met een hoekschop. De vraag is of DoCoS in drie minuten een gelijkmaker kan maken waar toen 55 minuten voor nodig waren?

DoCoS tegen Berkel werd op 15 december in de slotfase gestaakt, kort nadat de bezoekers voor de tweede keer op voorsprong waren gekomen. Vanwege wanordelijkheden stuurde de scheidsrechter beide teams naar de kleedkamer. Op weg daar naar toe werd de scheidsrechter beledigd en bedreigd door toeschouwers op de tribune. Als gevolg daarvan besloot de scheidsrechter te staken. De KNVB boog zich over de kwestie en heeft Ronnie de Roode, die geblesseerd als toeschouwer bij DoCoS-Berkel aanwezig was, een schikkingsvoorstel gedaan van twaalf maanden schorsing. Volgens de scheidsrechter was hij de toeschouwer die levensbedreigende woorden heeft gebruikt. De Roode heeft bezwaar ingediend tegen het schikkingsvoorstel.

Kans op gelijkspel

DoCoS heeft zaterdag drie minuten de tijd om alsnog tot een gelijkspel te komen. De kans daarop lijkt minimaal. Op 15 december kwam Berkel na 33 minuten op 0-1 en miste vervolgens kans op kans. Pas 55 minuten na de openingstreffer slaagde DoCoS er in door een kopdoelpunt van Dave Ravensbergen in de 87e minuut op gelijke hoogte te komen. Berkel had vervolgens aan drie minuten genoeg om opnieuw een voorsprong te nemen. Blijft het 1-2 dan zakt DoCoS naar de voorlaatste plaats op de ranglijst, een plek die nu nog wordt bezet door Berkel.

DoCoS en Berkel mogen zaterdag met andere spelers aantreden dan op 15 december. Alleen toen gewisselde spelers mogen niet meedoen. Als gevolg daarvan weten Tijn van Meegen, Shairon Mhanni en Sandjai Gajadien aan DoCoS-kant zeker dat ze niet voor drie minuten in actie hoeven te komen. De bezoekers hebben op 15 december twee keer gewisseld en mogen zaterdag in het restant van het gestaakte duel nog één speler wisselen. De wedstrijd begint met een hoekschop van Berkel aan de Drie Octoberhalzijde van het hoofdveld van DoCoS.

Aftrap

De aftrap van het restant van drie minuten tussen DoCoS en Berkel is zaterdag 2 maart 2019 om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagse Schouwweg in Leiden.