Cruciaal duel DoCoS tegen SVC '08

Gepost in Hoofdbestuur op donderdag, 11 april 2019.

LEIDEN, 11 april 2019 – Een cruciaal duel staat er voor DoCoS zaterdag op het programma in de strijd om het behoud van het tweedeklasserschap. DoCoS ontvangt als nummer dertien op de ranglijst het Scheveningse SVC ’08 dat op de veilige elfde plaats staat met vier punten meer dan DoCoS. Voor beide ploegen telt de winst om met een goed gevoel het slot van het seizoen in te gaan.

DoCoS begon de cruciale serie “finale”-duels met de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter TAVV. Die wedstrijd werd overtuigend met 4-0 gewonnen. De tweede finale, vorige week bij Berkel, leverde een futloze 2-0 nederlaag op. DoCoS kan zich een dergelijke nieuwe nederlaag niet permitteren en zal voor eigen publiek tegen SVC ’08 uit een ander vaatje moeten tappen. Het onderlinge verschil tussen beide ploegen is slechts vier punten. Bij de huidige stand speelt DoCoS nacompetitie om behoud en staat SVC ’08 veilig. De Scheveningers komen naar Leiden om te winnen omdat ze dan vrijwel zeker verzekerd zijn van klassenbehoud. DoCoS op zijn beurt wil ook winnen om zo de achterstand op SVC ’08, dat op de veilige elfde plaats staat, terug te brengen tot een punt.

Doelpuntrijk

DoCoS tegen SVC ’08 is een ontmoeting tussen de twee tweedeklassers die de meeste doelpunten hebben moeten incasseren in 21 duels. DoCoS kreeg 47 doelpunten tegen terwijl SVC ’08 met 48 treffers de meest gepasseerde defensie van de tweede klasse C heeft na 21 duels. Aanvallend doet DoCoS noch SVC ’08 onder voor titelfavoriet UVS dat met 32 gescoorde doelpunten tweede staat. Integendeel de aanvalslinies van beide ploegen die strijden tegen de nacompetitie om behoud is productiever na 21 ronden dan die van titelkandidaat UVS. DoCoS scoorde tot nog toe 33 doelpunten terwijl de aanvallers van de Scheveningers 35 keer het vijandelijke doel wisten te vinden. Eerder dit seizoen speelden DoCoS bij SVC ’08 een doelpuntrijk duel dat DoCoS kantje boord met 3-4 wist te winnen.

Aftrap

De aftrap van het duel van nummer dertien DoCoS tegen nummer elf SVC ’08 is zaterdag om 14.30 uur aan de Haagsche Schouwweg in Leiden.

Het duel is door de website van Leiden Amateurvoetbal uitgeroepen tot kraker van de week. Speciale aandacht voor dit duel in de tweede klasse C door een gesprek met DoCoS-aanvaller Lars de Ridder, zie: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/2deklasse/docos-leiden-voetbal/krakerrr-van-de-week-docos-svc08/