DoCoS 2 in nacompetitie om promotie naar 1e klasse

Gepost in Hoofdbestuur op zaterdag, 25 mei 2019.

LEIDEN, 25 mei 2019 – DoCoS 2 heeft zich geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse. De reserves van DoCoS wonnen vandaag met 0-2 bij Nieuwkoop 2. En omdat Rijnsburgse Boys 3 bij Oegstgeest 2 verloor, werd DoCoS 2 definitief derde en krijgt daarmee een vervangende periodetitel.

DoCoS 2 won in Nieuwkoop onder leiding van interim-coach Patrick van Wieringen met 0-2 door treffers van Tycho Groen en Mark Kaptein. Daarmee eindigde DoCoS 2 als derde in de competitie. Dat is een fraaie prestatie voor spelers en staf van DoCoS 2 dat vorig seizoen kampioen werd in de derde klasse reserve en daarmee promoveerde naar de reserve tweede klasse. Een prestatie die extra glanst omdat DoCoS 2 door blessures en schorsingen diverse spelers in de loop van het seizoen kwijtraakte en doorgeschoven zag worden naar DoCoS 1. Bovendien werd afgelopen week trainer-coach Andre Devilee benoemd tot hoofdtrainer van het driemanschap dat DoCoS 1 door de nacompetitie om behoud moet gaan leiden. Daardoor ontbrak niet alleen Andre Devilee maar ook vaste kracht Wesley van der Leek die als invaller bij DoCoS 1 uit bij DSO de tweede treffer voor DoCoS scoorde.

Nacompetitie

Voor promotie naar de eerste klasse dient DoCoS 1 drie keer te winnen, te beginnen op 1 juni in de kwartfinale vermoedelijk tegen eersteklasser Lyra 2 dat als twaalfde eindigde in de 1e klasse waaruit midden in het seizoen UVS 2 zich terugtrok.

Het team van DoCoS 2 ging na de zege in Nieuwkoop op de foto: