Ajax O8 wint internationaal mini-pupillentoernooi bij DoCoS

Gepost in Hoofdbestuur op zondag, 1 september 2019.

LEIDEN, 1 september 2019 - De Onder-8-pupillen van Ajax uit Amsterdam zijn winnaar geworden van het internationaal mini-pupillentoernooi bij DoCoS door een zege in de finale op KV Mechelen: 2-1. DoCoS A wist via drie zeges in de finalereeks een prima negende plaats te behalen.

Ajax O8 heeft afgelopen middag het het Tournify Ultimate Football Tournament U8 toernooi bij DoCoS gewonnen, de jeugdige talenten uit Amsterdam versloegen in de poulefase DoCoS B, Turu 1880 Düsseldorf, FC VVC A en Excelsior Rotterdam A. In de knock-out fase waren ze te sterk voor Sparta Rotterdam, Feyenoord, en in de finale wonnen ze nipt met 2-1 van KV Mechelen.

De jeugd van DoCoS A eindigde als 3e in groep C, ze wonnen van Pancratius en Excelsior Rotterdam, maar verloren van Feyenoord en KV Mechelen, uiteindelijk versloegen ze in de knock-out fase FC Aalsmeer, FC Pech en Ultimate Football Academy en eindige hiermee op een 9e plaats.

De jongens van DoCoS B verloren zowel hun vier poulewedstrijden als in de knock-out fase van FC VVC en Excelsior Rotterdam B waardoor de jonge mannen van DoCoS B als 20e zijn geëindigd.

Kwartfinales
Ajax Amsterdam – Sparta Rotterdam 4-0
CFA – Feyenoord 1-3
KV Mechelen – KRC Genk 1-1
Derby County – Turu 1880 Düsseldorf 6-0

Halve finales
Ajax Amsterdam vs Feyenoord Rotterdam 2-0
KV Mechelen vs Derby County 3-2

Finale
Ajax Amsterdam vs KV Mechelen 2-1

Voor een beeldverslag, gemaakt door organisatie Tournify Ultimate Football, van het toernooi klik hier.