Nat maar succesvol toernooi Haring & Wittebrood

Gepost in Hoofdbestuur op vrijdag, 4 oktober 2019.

Tjonge, wat was het op zondag 29 september 2019 nat.

Het traditionele Haring & Wittebrood toernooi voor jonge spelers onder de 13 jaar, dat we voor de 30ste keer organiseerden, leek te worden afgelast. Veld 1 was onbespeelbaar. Gelukkig vond de toernooicommissie een goede oplossing: ook op twee kunstgrasvelden kon met wat aanpassingen een volwaardig speelschema worden afgewerkt. Alle deelnemers en vrijwilligers blij. Was de komst en de voorbereidingen van de spelertjes niet voor niets!

Dit jaar was er een sterk bezet deelnemersveld. De jeugdteams van de betaalde voetbalorganisaties FC Utrecht, Excelsior Rotterdam en Sparta deden mee en ook de regioclubs ASC Oegstgeest, Foreholte Voorhout, Quick Den Haag, RCL Leiderdorp, UFA-team, UVS Leiden, Voorschoten ’97, Wilhelmus Voorburg en uiteraard DoCoS. Er werd met veel enthousiasme en inzet gespeeld voor een grote wisselbeker. Alle spelers en begeleiders hebben genoten van het toernooi en van de traditionele lunch met haring en wittebrood. Tijdens dit toernooi had de gemeente DoCoS geselecteerd om via een pilot ervaring op te doen met Eco-glazen. Dat was een duidelijk succes! Geen rommel van kapotte plastic glazen, want de onbreekbare Eco-glazen hielden zich zoals verwacht. Om 16.30 uur was de prijsuitreiking door de wethouder Yvonne van Delft. De grote wisselbeker ging dit jaar naar de winnaar Sparta. DoCoS bereikte in dit sterk bezette toernooi een mooie 8ste plaats.

Hieronder wat indrukken van dit gezellige drukbezochte toernooi met een nat maar tevreden einde. Op naar de 31ste editie in 2020!