Kansloze nederlaag DoCoS bij Kranenburg

Gepost in Hoofdbestuur op zaterdag, 5 oktober 2019.

LEIDEN, 5 oktober 2019 – DoCoS heeft de uitwedstrijd bij debutant Wateringse Veld Kranenburg kansloos verloren. DoCoS verloor met 3-0 en mocht daarmee nog blij zijn dat de thuisclub met die voorsprong genoegen nam. Wateringse Veld Kranenburg is door de zege de nieuwe koploper in de tweede klasse C terwijl DoCoS na drie speeldagen hekkensluiter blijft.

In de eerste helft gebeurde er eigenlijk niet veel. DoCoS was een keer gevaarlijk toen Lars de Ridder van buiten het strafschopgebied de bal met een fraai boogschot op doel schoot, maar de bal ging naast het Haagse doel. Echt gevaarlijk was de thuisclub ook niet maar toch werd het 1-0 na onnodig balverlies in de Leidse voorhoede. De Hagenaars met een fors aantal spelers die op dvisieniveau hebben gespeeld, onder meer bij Scheveningen, sloegen direct toe in de omschakeling. Voor Karim Boukhari was het vervolgens een koud kunstje om de bal in de verste hoek te schieten: 1-0.

Buitenspel

Na rust stond DoCoS binnen de kortste keren met lege handen. De scheidsrechter weigerde het vlagsignaal voor buitenspelval over te nemen, liet doorspelen, waarna doelman Joris van Harmelen een van de Haagse aanvallers aantikte binnen de zestien meter: strafschop. Francisco Fens schoot de bal strak in de hoek: 2-0. Kort daarna een vlotte, vloeiende aanval over de rechtervleugel waarna Roy Speelman bij de eerste paal de bal soepeltjes in het doel werkte: 3-0.

De Hagenaars combineerden daarna vlotjes met keurige driehoekjes, hielden geroutineerd de controle op de wedstrijd en kregen nog enkele prima kansen maar doelman Joris van Harmelen voorkwam een hogere uitslag. DoCoS miste de stootkracht en de kwaliteit om het de Hagenaars erg lastig te maken, maar kreeg toch enkele mogelijkheden. Shairon Mhanni had te veel tijd nodig waardoor de bal uit zijn schot op de lijn werd gekeerd en invaller Sven Ravensbergen was in blessuretijd dicht bij de eretreffer maar vond de Haagse doelman op zijn weg.

Hekkensluiter

DoCoS staat na drie competitieronden nog altijd met lege handen en sluit daarom met nul punten de rij op de veertiende plaats. Wateringse Veld Kranenburg is door de zege de nieuwe koploper omdat ranglijstaanvoerder SVC ’08 met 0-1 kopje onder ging tegen UVS. DoCoS heeft drie punten achterstand op Van Nispen, Soccer Boys, HVC ’10 en Westlandia. Komende zaterdag gaat DoCoS op bezoek bij Te Werve dat met verrassende hoge cijfers (5-1) vandaag onderuit ging bij Berkel.

Karakteristieken

Wateringse Veld Kranenburg – DoCoS 3-0 (1-0). 36. Karim Bouhkari 1-0, 52. Francisco Fens 2-0 (penalty), 56. Roy Speelman 3-0.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuijzen, Pieter Maat, Danny Maaskant (78. Enno van Wieringen), Danny Disseveld, Robin Brasker, Shairon Mhanni, Quendrim Gashi (65. Sven Ravensbergen), Sandjai Gajadien (65. Milan Filippo), Chris van Empel, Lars de Ridder.