DoCoS treft nummer 6 SVC ’08

Gepost in Hoofdbestuur op woensdag, 6 november 2019.

LEIDEN, 6 november 2019 – DoCoS speelde voor de tweede zaterdag op rij voor eigen publiek. Deze keer komt SVC ’08 op bezoek. De Scheveningers begonnen uitstekend aan de competitie, waren zelfs koploper tot ze van UVS verloren en zijn de laatste weken afgezakt naar de zesde plaats. Hekkensluiter DoCoS treft daarom een tegenstander die moet winnen om de aansluiting met de top van de ranglijst te hervinden.

DoCoS zit in de hoek waar de klappen vallen, vooral door het grote aantal blessures, en was daardoor niet in staat om tegen Westlandia een resultaat te halen. Of het tegen SVC ’08 in het laatste duel van de eerste periode beter kan, zal zaterdag moeten blijken.

Feit is dat de Scheveningers die zo goed aan de competitie begonnen (volle winst na twee wedstrijden) uit de laatste drie wedstrijden slechts twee punten haalden. Dat is maar één punt beter dan DoCoS in de laatste drie duels.

Duidelijk is ook dat de Scheveningers sinds de ruime 1-4 zege bij RCL in de vierde wedstrijd de top van de ranglijst uit het zicht dreigen te verliezen. Na een spectaculair gelijkspel tegen DSO (5-5) speelde SVC ’08 eind oktober gelijk bij Westlandia (2-2) en afgelopen zaterdag ging de ontmoeting tegen Soccer Boys verloren (1-3). Het ambitieuze SVC ’08 moet daarom sowieso winnen om de aansluiting met de top van de ranglijst niet nog verder te verliezen.

Productieve aanval

DoCoS moet hopen op betere tijden. Zaak is vooral om de aanval van de Scheveningers in bedwang te houden. SVC ’08 is na DSO de meest productieve ploeg in de tweede klasse C (18 gescoorde doelpunten). Als de Scheveningse aanvalsmachine draait, wordt er lustig op los gescoord zo bleek tegen HVC (4 doelpunten), DSO (5 doelpunten) en RCL (4 doelpunten). Tegelijkertijd hoort SVC ’08 tot de ploegen die defensief toch ook al vijftien doelpunten moesten incasseren, een aantal dat meer past bij ploegen in de onderste helft van de ranglijst. Het is ook een aantal tegentreffers dat bijna net zo veel is als dat van DoCoS (17 tegendoelpunten).

Doelpuntrijk

DoCoS tegen SVC ’08 betekende vorig seizoen twee doelpuntrijke wedstrijden. In Scheveningen won DoCoS toen op het nippertje met 3-4. Voor eigen publiek werd het afgelopen voorjaar 3-3, een gelijkspel dat vooral pijn deed bij DoCoS want een zeker lijkende en broodnodige overwinning in de strijd tegen de nacompetitie werd toen in blessuretijd door een onnodige strafschop ongedaan gemaakt. Wat dat betreft is DoCoS aan zichzelf verplicht om dat gelijkspel van toen recht te zetten.

Aftrap

De aftrap van het duel van hekkensluiter DoCoS tegen nummer zes SVC ’08 is zaterdag 9 november 2019 - dertig jaar na de val van de Berlijnse Muur - om 14.30 uur aan de Haagsche Schouwweg in Leiden.

Het tweede elftal van DoCoS speelt om 12.15 uur tegen de reserves van Kagia.