DoCoS na rust onderuit bij RCL

Gepost in Hoofdbestuur op zaterdag, 23 november 2019.

LEIDEN, 23 november 2019 – DoCoS heeft de streekderby bij RCL met 3-0 verloren. Een meer dan verdienstelijke eerste helft waarin DoCoS bij vlagen beter was dan de thuisclub kreeg geen vervolg na rust. DoCoS werd op het middenveld overlopen en kreeg uiteindelijk na ruim een uur in korte tijd drie doelpunten om de oren.

DoCoS had na goed drie minuten op voorsprong kunnen komen in de streekderby bij RCL, maar Luc Quellhorst maakte een andere keuze. De openingsfase van de streekderby in Leiderdorp was voor DoCoS dat in de elfde minuut uit een hoekschop bijna op voorsprong kwam, maar doelman Sloos redde op de lijn. DoCoS bleef daarna de ruimtes zoeken en met verzorgd combinatiespel en inschakelende verdedigers de thuisclub onder druk houden. RCL had het daar lastig mee en kwam eigenlijk niet gevaarlijk in de buurt van het Leidse doel.

Middenveld

Na rust schakelde RCL een tandje bij en verloor DoCoS langzaam maar zeker de slag op het middenveld. Met een dubbele wissel (Sven Ravensbergen en Enno van Wieringen voor Quendrim Gashi en Roy Elkerbout) probeerde DoCoS het tij te keren, maar tevergeefs. Want met een gelukkig doelpunt wist RCL de ban te breken. Een afvallende bal na een aanval over rechts werd op de rand van het strafschopgebied met volle energie door Shivan Chaigneau ingeschoten en via het lichaam van Sven Ravensbergen ging de bal buiten bereik van doelman Joris van Harmelen in het doel: 1-0. Vier minuten later was het pleit beslecht. De bal werd, na een hoekschop aan de linkerkant, bij de eerste paal door Jan en alleman gemist waarna bij de tweede paal Sander Blijleven de bal in het doel schoot: 2-0. Een kwartier van tijd tekende aanvoerder Thom Wijnalda voor het slotakkoord door met de bal aan de voet de uitlopende doelman Joris van Harmelen uit te kappen en daarna de bal in de korte hoek te schieten, waar Michael van Voorthuijzen tevergeefs probeerde de bal nog uit het doel te werken: 3-0.

Hekkensluiter

DoCoS blijft door de nederlaag tegen SVC ’08 op de veertiende plaats, de plek die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. De afstand tot de veilige elfde plaats (Kagia, dat vandaag met 2-3 won bij Van Nispen en daardoor tien punten heeft) groeit van vier naar zes punten. De achterstand op de twee nacompetitieplaatsen (twaalfde Te Werve met acht punten en dertiende Van Nispen met zes punten) bedraagt respectievelijk vier en twee punten. Zaterdag krijgt DoCoS koploper DSO (2-1 winst vandaag op Westlandia) op bezoek. De Zoetermeerders zijn de nieuwe ranglijstaanvoerder na de nederlaag van koploper Wateringse Veld (4-0 bij SVC ’08).

Karakteristieken

RCL – DoCoS 3-0 (0-0). 65. Shivan Chaigneau 1-0, 69. Sander Blijleven 2-0, 76. Thom Wijnalda 3-0.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuijzen, Pieter Maat, Mike Filippo, Milan Flippo, Sean Armitage, Quendrim Gashi (62. Sven Ravensbergen), Roy Elkerbout (62. Enno van Wieringen), Luc Quellhorst, Chris van Empel, Sandjai Gajadien.