DoCoS verliest van koploper DSO

Gepost in Hoofdbestuur op maandag, 2 december 2019.

LEIDEN, 2 december 2019 – DoCoS heeft afgelopen zaterdag het duel tegen koploper DSO met 0-4 verloren. DoCoS legde een energieke partij voetbal op de mat, maar slaagde er ondanks enkele uitstekende mogelijkheden niet in om te scoren. De bezoekers uit Zoetermeer sloegen voor rust twee keer toe en verdubbelden in de slotfase de score, onder meer door een omstreden doelpunt na een zogeheten ‘aanvallende handsbal’ in het strafschopgebied van een DSO-aanvaller.

Verslag van dit duel, gemaakt door een verslaggever Jelle van der Walle van Leiden Amateurvoetbal:

Dat DoCoS het lastig heeft dit seizoen, is duidelijk te zien aan de ranglijst. De ploeg van Dennis Olman heeft te maken met veel blessures en bezet de laatste plaats in de tweede klasse C. Zaterdagmiddag kwam koploper en wellicht titelfavoriet DSO op bezoek. De ploeg werd vorig jaar nipt geen kampioen, dus het doel voor de bezoekers dit seizoen moge duidelijk zijn. Er was echter een mager houvast voor de Leidenaren, de vorige editie van dit treffen werd met 2-1 wonnen. Een fel DoCoS werd ditmaal echter wel geklopt door de Zoetermeerders. Na negentig minuten stond er een stand van 0-4 op het scorebord.

,,We wisten dat het een lastige tegenstander zou zijn vandaag”, begon DoCoS-keeper Joris van Harmelen na de wedstrijd. ,,DSO heeft best wat spelers die hoog hebben gespeeld. Het blijft echter elf tegen elf, al klinkt dat cliché. Tot de 0-2 was er vandaag ook weinig aan de hand.”

De Leidenaren, dit keer ook nog zonder Chris van Empel en Mike Filippo, deden in het begin van de wedstrijd inderdaad nauwelijks onder voor DSO. Beide ploegen kwamen in de buurt van elkaars zestienmeter, maar van grote kansen was amper sprake. Na een klein halfuur ging het echter snel, toen de uitploeg tweemaal in korte tijd scoorde. De tweede treffer was bovendien van grote schoonheid, een aanval met korte combinaties werd zakelijk binnen geschoten. Aan de andere kant creëerde DoCoS weinig. De spaarzame uitvallen werden niet goed uitgespeeld en resulteerden zelden in een schot op doel.

,,We hebben momenteel eigenlijk weinig aanvallende stootkracht. We missen doelpuntenmakers voorin. Het is tekenend dat we in vijf wedstrijden niet hebben gescoord. De laatste die een doelpunt maakte was ik”, lachte de Leidse doelman als een boer met kiespijn, terugdenkend aan de gelijkmaker tegen Kagia.

Het spelbeeld in de tweede helft leek erg op dat van de eerste 45 minuten. Veel kansen vielen er niet te noteren. Noemenswaardig is wel de strijd die de roodwitten leverden. Ondanks de tegenvallende resultaten werd er gevochten voor elke bal, waardoor de bezoekers het absoluut niet makkelijk hadden. Mede hierdoor vonden de Zoetermeerders pas aan het einde van de tweede helft het doel via een strafschop wegens vasthouden. Dit geschiedde nadat de Leidenaren een moment ervoor al aanvallend hands hadden geconstateerd. De scheidsrechter dacht hier echter anders over.

Mercera zette uiteindelijk met een afstandsschot de eindstand op het scorebord. Van Harmelen nog eens: ,,De laatste twee goals waren eigenlijk niet nodig. We hebben we er met z’n allen wel echt hard voor gewerkt vandaag, dat miste ik nog weleens de laatste tijd. De moed zakte me dan ook af en toe een beetje in de schoenen. Op de wedstrijd van vandaag kunnen we echter voortborduren. Als keeper is het natuurlijk niet fijn om met 0-4 te verliezen, maar ik heb ook goede dingen gezien. De sfeer zit er gelukkig nog wel in, dat is ook niet onbelangrijk. We moeten nu nog tegen Valken’68 en Berkel voor de winterstop. Als we daar punten van pakken gaan we toch iets rooskleuriger de winterstop in. Hopelijk kunnen we daarna weer beschikken over een aantal nu nog geblesseerden. Simon Joubij deed vandaag wel weer voor het eerst mee, dat scheelt al. De punten gaan in ieder geval zeker weer komen”, besloot Van Harmelen.

Hekkensluiter

DoCoS blijft door de nederlaag tegen DSO op de veertiende plaats, de plek die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. De afstand tot de veilige elfde plaats is hetzelfde gebleven, namelijk zes punten achterstand op HVC ’10, dat met 2-3 verloor van Van Nispen.

De achterstand op de twee nacompetitieplaatsen (Van Nispen, de nieuwe nummer 12 met 9 punten en Te Werve, de nieuwe nummer 13 met 8 punten door de 0-1 nederlaag tegen SVC ’08, bedraagt respectievelijk vijf en vier punten.

Zaterdag gaat DoCoS op bezoek bij Valken ’68 dat in de tiende competitieronde zijn goede serie van de laatste weken bekroonde met een fraaie 1-4 zege bij runnerup Wateringse Veld Kranenburg. Valken ’68 staat inmiddels op een gedeelde derde plaats.

Karakteristieken

DoCoS – DSO 0-4 (0-2). 27. Rodney Ebing 0-1, 31. Jeffrey Flohr 0-2, 85. Remon van Bochoven 0-3 (penalty) en 89. A.J. Mercera 0-4.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuijzen, Pieter Maat, Sean Armitage (67. Maxwell Burer), Milan Flippo, Wesley van der Leek, Quendrim Gashi, Enno van Wieringen, Simon Jouby (62. Mike Filippo), Roy Elkerbout Luc Quellhorst.