DoCoS sluit 2019 af tegen Berkel

Gepost in Hoofdbestuur op donderdag, 12 december 2019.

LEIDEN, 12 december 2019 – DoCoS speelt zaterdag zijn twaalfde competitiewedstrijd en ontvangt daarin nummer acht, de koploper van het rechterrijtje Berkel. In de laatste officiele wedstrijd van het jaar 2019 is de grote vraag of hekkensluiter DoCoS een eind weet te maken aan de slechte serie van de laatste weken en een of drie punten gaat pakken tegen Berkel.

DoCoS heeft een ongekende serie van zes wedstrijden achter de rug waarin telkens werd verloren, achtereenvolgens tegen UVS, Westlandia, SVC ’08, RCL, DSO en Valken ’68. Vier van deze zes teams vormen de kop van de ranglijst in de tweede klasse C terwijl Westlandia het linkerrijtje sluit. RCL is de enige tegenstander in deze serie die in het rechterrijtje staat. De tegenstander van zaterdag Berkel staat gelijk met RCL door de winst (2-1) vorige week op de Leiderdorpers. DoCoS slaagde er vorige week niet in om met een puntje te vertrekken uit Valkenburg maar putte wel vertrouwen uit de slotfase bij Valken ’68. Voor eigen publiek hopen de trouwe supporters van DoCoS dat de ploeg de lijn uit die slotfase kan doortrekken.

Twee keer verlies

Op zowat een dag af een jaar geleden speelde DoCoS ook tegen Berkel het laatste duel voor de winterstop. Toen leek DoCoS te gaan verliezen, kwam door een kopdoelpunt van invaller Dave Ravensbergen – een van de vele spelers die nu geblesseerd is – op gelijke hoogte maar kwam vervolgens in de slotfase toch weer op achterstand, waarna het duel werd gestaakt. Ruim twee maanden later werd de wedstrijd alsnog uitgespeeld maar er veranderde toen niets aan de stand: 1-2. In Berkel verloor DoCoS in het voorjaar met 2-0, zodat DoCoS tot nog toe puntloos is gebleven tegen de bezoekers uit de gemeente Lansingerland.

Aftrap

De aftrap van het duel van nummer veertien DoCoS en nummer acht Berkel, de koploper van het rechterrijtje die hoopt verder naar de middenmoot te stijgen, is zaterdag om 14.30 uur op sportpark De Mors van DoCoS aan de Haagse Schouwweg in Leiden.

Derde helft

Na afloop van de laatste wedstrijd van 2019 begint de derde helft met muzikale omlijsting door DJ Carlton Richardson.