Haring- en Wittebroodtoernooi afgelast

Gepost in Hoofdbestuur op donderdag, 30 april 2020.

Leiden, 30 april 2020 – Het traditionele Haring- en Wittebroodtoernooi bij DoCoS voor de JO13-pupillen wordt dit jaar niet gehouden. Vanwege de coronavirusmaatregelen, de onduidelijkheden over de duur van de maatregelen en de onzekerheid op welke wijze een dergelijk groot jeugdtoernooi moet worden gehouden, heeft DoCoS besloten het toernooi dit jaar te schrappen. Het Haring- en Wittebroodtoernooi zou worden gehouden op zondag 27 september, het weekend voor de traditionele Leidse 3 Octoberfeesten.

Het Haring- en Wittebroodtoernooi voor de 11- en 12-jarige talentvolle Leidse voetballertjes wordt sinds 1990 gehouden en beleefde afgelopen jaar zijn dertigste editie. Het deelnemersveld telt ook altijd de talentvolle jeugd van profclubs als Volendam, Sparta, FC Utrecht, en vaak ook van ADO Den Haag. Ook namen teams van Ajax en Feijenoord deel en van traditierijke voetbalclubs als het Haagse Quick naast traditionele deelnemers als DoCoS en UVS en de jeugdteams van verenigingen uit de omgeving van Leiden.

Coronamaatregelen

Een speciale commissie binnen DoCoS start altijd in het begin van het jaar met de voorbereiding van dit landelijke jeugdtoernooi. De onzekerheden over de vraag welke (sport)evenementen dit jaar mogen worden gehouden vanwege de onduidelijkheid over de duur van de coronamaatregelen hebben tot het besluit geleid om het toernooi dit jaar te schrappen.

Geen haring

Het bestuur van DoCoS heeft de 3 Octobervereniging van Leiden geïnformeerd over het besluit met het verzoek om dit jaar geen haring en wittebrood te leveren op de laatste zondag van september in de kantine van DoCoS. Helaas!