DoCoS kansloos onderuit in Leidse stadsderby

Gepost in Hoofdbestuur op zondag, 24 april 2022.

LEIDEN, 24 mei 2022 – DoCoS heeft een 3-0 nederlaag geleden tegen stadsgenoot UVS. Na een gelijkopgaande eerste helft moest DoCoS in de tweede helft zijn meerdere erkennen in koploper UVS. De nederlaag van DoCoS heeft geen gevolgen voor de ranglijst. Ook de concurrenten in de degradatiestrijd wisten niet te winnen. DoCoS blijft dan ook op een zevende plaats staan.

Speldenprikjes

Op een zonovergoten en gezellig drukbezocht sportpark de Kikkerpolder leek er in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht voor DoCoS. UVS had veelvuldig de bal, maar wist zich niet door het gedisciplineerd verdedigende DoCoS te voetballen. Keeper Remco Neuteboom hoefde slechts handelend op te treden bij een aantal zwakke afstandsschoten van de gastheren. Ook DoCoS kon, op enkele speldenprikjes van Milan Flippo na, niet gevaarlijk worden.

Ander UVS na rust

In de tweede helft toonde UVS waarom het lijstaanvoerder is. De blauwwitten combineerden er lustig op los en vonden al na drie minuten het eerste gaatje in de verdediging van DoCoS. Een schuiver van Boy Tetteroo was Remco Neuteboom te machtig. Binnen twintig minuten liep UVS verder uit naar 3-0 door twee doelpunten van de ingevallen Jimmy Brugman. Pas na de derde goal en vijf wissels van UVS leek DoCoS wat van zich af te kunnen bijten. Dit resulteerde in kansen voor Milan Flippo, de ingevallen Martijn Guijt, Max Arnoldus en Chris van Empel, maar de eretreffer bleef uit.

Zevende plaats

De nederlaag in de stadsderby heeft geen negatieve gevolgen voor de ranglijst. Concurrenten Te Werve, SVC’ 08 en Kagia wisten niet te winnen. Daardoor blijft DoCoS op de zevende plaats staan. Volgende week speelt DoCoS de belangrijke thuiswedstrijd tegen Kagia. De Lisserbroekers staan op de negende plaats en hebben een punt minder en een wedstrijd meer gespeeld dan DoCoS. Wordt er volgende week gewonnen, dan doen de mannen van Dennis Olman goede zaken voor lijfsbehoud in de Tweede klasse C.

Karakteristieken

UVS – DoCoS 3-0 (0-0). 48. 1-0 Boy Tetteroo, 64. 2-0 Jimmy Brugman, 67. 3-0 Jimmy Brugman

Opstelling DoCoS: Remco Neuteboom, Michael van Voorthuizen (52. Martijn Guijt), Max Arnoldus, Rowin Peet, Qendrim Gashi (78. Floyd de Ridder), Christiaan van Empel, Dylan Victory, Mitchel Klein, Milan Flippo (78. Jari Remmerswaal), Iljas Amine, Jeroen Boogmans