DoCoS pakt zege tegen Westlandia na gouden dubbele wissel

Gepost in Hoofdbestuur op dinsdag, 10 mei 2022.

LEIDEN, 10 mei 2022 – DoCoS heeft op de valreep gewonnen van nummer vier Westlandia uit Naaldwijk. De zege was dikverdiend omdat DoCoS feller speelde, maar ook zwaarbevochten. DoCoS pakte de zege pas dankzij twee invallers, Tycho Douwes en Mark de Vink, die binnen een minuut na hun invalbeurt de winnende treffer produceerden.

DoCoS begon deze competitieronde, vanwege de coronastop in de winter, op een doordeweekse avond fel en overtuigend. De ploeg onder leiding van trainer Dennis Olman speelde aanvallend en gedurfd en zat de bezoekers uit Naaldwijk vanaf de eerste minuut op de huid. Bovendien scoorde DoCoS snel. Een goede actie aan de linkerkant van Kars Bisschop luidde de openingstreffer in. Bisschop stak de bal – zoals dat heet – prima achter de Westlandse defensie waar Martijn Guijt iedereen te snel af was en op knappe wijze de bal in de verre hoek schoot: 1-0.

Kansen

DoCoS kreeg voldoende kansen om de marge te verdubbelen, maar de afronding was vanavond het minste onderdeel in het DoCoS-spel. Hele en halve kansen gingen daardoor in goede bedoelingen verloren en dat hield Westlandia, die voor de winst speelden, in leven. Enkele keren kwamen de bezoekers goed door maar doelman Mitchel van Abswoude, terug na een schorsing van vijf wedstrijden, stond zijn mannetje en keepte een soevereine partij.

Slotfase

In het slot van de wedstrijd speelde Westlandia met steeds meer risico’s en dat leverde – omdat DoCoS zijn kansen en mogelijkheden niet verzilverde – in de slotfase de gelijkmaker op. Een vlotte Westlandse aanval werd door Tim van de Voort onberispelijk afgerond: 1-1.

Gouden wissel

Het strijdbare DoCoS kreeg vier minuten voor tijd met een dubbele wissel een extra energieke impuls. Trainer Olman bracht de altijd strijdbare Tycho Douwes in het veld en A-junior Mark de Vink, die afgelopen zaterdag tegen RCL zijn eerst treffer had gescoord. Douwes verloor een duel op het middenveld, maar heroverde onmiddellijk de bal en gaf een vervolgens een uitstekende steekpass. De Vink wist daar wel raad mee en schoot met zijn eerste balcontact de tweede Leidse treffer op het bord: 2-1. Een gouden wissel! Daarna was het nog ruim vijf minuten blessuretijd billenknijpen voor alle DoCoS-supporters. Doelman Van Abswoude kwam niet meer in problemen en daarmee boekte DoCoS ook een belangrijke zege in de strijd om klassenbehoud.

Terug naar plek 7

DoCoS stijgt door de zege op Westlandia van plek 8 naar plek 7 omdat Berkel onderuitging bij DSO. De afstand tot plek 11 blijft zeven punten omdat Te Werve vanavond won bij hekkensluiter Van Nispen. Te Werve kan dat gat verkleinen wanneer volgende week dinsdag het uit te spelen duel tegen HVC ’10 alsnog wordt gewonnen.

Eerst komt echter de volgende competitieronde, komende zaterdag, wanneer DoCoS voor eigen publiek speelt tegen SVC ’08, de nummer tien, die vandaag gelijk speelde tegen Kagia, de nummer negen, dat zaterdag Te Werve ontvangt. Aftrap tegen SVC ’08 is zaterdag om half drie aan de Haagse Schouwweg. En uiteraard wordt er dan ook met een schuin oog gekeken naar de strijd om de titel in de Kikkerpolder tussen UVS en naaste achtervolger DSO.

Karakteristieken

DoCoS – Westlandia 2-1 (1-0). 5. 1-0. Martijn Guijt, 76. 1-1. Tim van de Voort. 88. 2-1. Mark de Vink.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Mitchel Klein, Iljes Amine, Jeroen Boogmans, Michael van Voorthuizen, Max Arnoldus, Dylan Victory (86. Tycho Douwes), Milan Flippo, Martijn Guijt, Chris van Empel, Kars Bisschop (86. Mark de Vink).