DoCoS JO19-2 Kampioen!

Gepost in Algemeen op woensdag, 17 mei 2017.

DoCoS JO19-2 begon vorig jaar september de beker in de 3e klasse en is daar 2e geworden. Dit gaf recht om in de 2e klasse te spelen, de verwachtingen waren dat er wel een 4e of 5e plaats in zou zitten. Maar er zat meer in, de opstelling werd hier en daar wat gewijzigd en het begon te lopen. Belangrijk was de 4-3 overwinning op JO19-1 van Valken'68 en toen was de stand gelijk in punten met Kagia JO19-1, echter zij hadden een beter doelsaldo. Deze laatste thuiswedstrijd was tegen Kagia dus dat beloofde spannend te worden. De wedstrijd was in januari was gestaakt door weersomstandigheden na een half uur met een 1-0 voorsprong voor DoCoS. Dit betekende dat er nog een uur gespeeld moest worden. Van te voren kregen de spelers een peptalk door Jan en iedereen was er klaar voor. Er waren van beide teams aardig wat supporters, het beloofde een mooie wedstrijd te worden.

Helaas was Mick afwezig wegens koorts. Opstelling DoCoS:

Joost: doel Achterhoede: Gino, David, Kai, Finn. Middenveld: Imad, Jeroen, Kik, Martijn. Voorhoede: Najib en Bjarne Wissels: Swen, Melle en Lasse.

DoCoS begon sterk door met een voorzet van Kik op Najib die goed binnenschoot 2-0. Vervolgens maakte Najib de 3-0 na een goede voorzet van Martijn 3-0 en het was rust.

De tweede helft begon en na 5 minuten werd Najib gewisseld voor Melle en dat betekende veel snelheid voorin. We moesten scherp blijven want bij 3-0 is het nog niet veilig, er zijn wel meer tegenstanders teruggekomen na deze stand dus we moesten doorgaan zoals we bezig waren. Kai soleerde langs diverse tegenstanders en was ongrijpbaar en kreeg diverse overtredingen tegen, Kagia ging nu wel meer aandringen, ze gaven het nog niet op. Wel was er veel mooi voetbal te zien met een mooie voorzet van Jeroen waarna Martijn via een hakje een schitterend doelpunt maakte: 4- 0. Kagia bleef echter gewoon door voetballen en probeerde het nodige maar als ze bij het doel kwamen van DoCoS dan stond de keeper Joost er om het onschadelijk te maken.

Kai werd gewisseld voor Lasse en we gingen gewoon door met lekker combineren met Imad die het spel verdeelde. De backs Finn en Lasse leverde goed degelijk werk en de laatste man Gino gaf ze indien nodig rugdekking. Bjarne maakte de 5 - 0 nadat de keeper los had gelaten, David was ook lekker bezig als voorstopper en haalde veel weg. Gino werd gewisseld voor Swen die ook laatste laatste man ging spelen, maar Kagia ging gewoon door en maakte een mooie eretreffer: 5 - 1 Het slotakkoord was voor DoCoS met een pass van Melle naar Martijn die schitterend zijn tegenstander uitkapte en lekker uithaalde in de kruising: 6-1. Het was tijd en de goed leidende scheidsrechter Stefan floot voor het einde. Kampioen!!!!