Tegenstanders competitie en beker voor DoCoS bekend

Gepost in Hoofdbestuur op woensdag, 5 juli 2017.

LEIDEN, 5 juli 2017 – DoCoS treft in het nieuwe seizoen in de 2e klasse C zeven nieuwe tegenstanders en zes bekende ploegen. De tegenstanders komen vooral uit de omgeving van Leiden en Alphen. Het nieuwe seizoen telt stadsderby’s tegen nieuwkomer Lugdunum en UVS. Tevens zijn er derby’s tegen streekgenoten Valken ’68, Voorschoten ’97 en RCL.

DoCoS treft in de 2e klasse C zeven nieuwe tegenstanders, waaronder twee degradanten uit de eerste klasse: Voorschoten ’97 en de Scheveningse fusieclub SVC ’08 dat na een jaar terugkeerde in de tweede klasse. Voorschoten ’97 keert na zestien seizoenen ook terug in de tweede klasse die in 2001 verlaten werd voor een avontuur waarbij Voorschoten ’97 ook drie seizoenen hoofdklasse speelden, voor het laatst in 2012.

Oude bekenden

Tot de nieuwe tegenstanders horen ook twee oude bekenden: stadgenoot Lugdunum en CVC Reeuwijk. In het kampioensjaar in 2015 in de derde klasse hield DoCoS beide ploegen achter zich. Lugdunum werd afgelopen jaar kampioen terwijl CVC Reeuwijk via de nacompetitie promoveerde.

Uit dezelfde klasse promoveerde via de nacompetitie ook debutant Nieuwkoop. De Nieuwkoopers speelden enkele jaren geleden nog in de eerste klasse van het zondagvoetbal, stapten over naar de zaterdag en zijn in een paar jaar tijd opgerukt naar de tweede klasse.

Die Haghe is een geheel onbekende, andere nieuweling,. De Hagenaars werden kampioen in de Haagse derde klasse.

De zevende nieuwe tegenstander is TAVV uit Ter Aar dat het afgelopen seizoen in de “Utrechtse” tweede klasse speelde en daarin vierde werd maar er niet in slaagde om via de nacompetitie naar de 1e klasse te promoveren.

Zes bekenden

Van de 14 ploegen in het nieuwe seizoen zijn er dus inclusief DoCoS zeven over die vorig seizoen ook in de 2e klasse C speelden. Zes bekende tegenstanders dus waarmee vorig seizoen ook de degens zijn gekruist: RCL en Valken ’68 eindigde voor DoCoS. De Leiderdorpers en Valkenburgers, die beiden aasden op promotie, slaagden er evenals DoCoS niet in om via de nacompetitie te promoveren. De andere bekenden, DSO uit Zoetermeer en HVC ’10 uit Hoek van Holland, eindigde vlak achter DoCoS. Het zestal wordt gecompleteerd door stadgenoot UVS, dat een goed seizoensslot had, en Honselersdijk, dat de enig overgebleven Westlandse ploeg is in de tweede klasse, na de degradatie van Lyra en Sportclub Monster.

De competitie begint op zaterdag 23 september en duurt in het nieuwe seizoen tot eind mei 2018.

Pittige bekerloting

De tegenstanders voor de bekercompetitie zijn ook bekend. DoCoS heeft pittig geloot want er staan twee eersteklassers op het menu, te weten zondageersteklasser en stadgenoot FC Boshuizen en zaterdageersteklasser Forum Sport uit Voorburg. Het kwartet wordt compleet gemaakt door zondagtweedeklasser Foreholte.

De drie bekerduels, waarvan de volgorde later in de zomer wordt bekendgemaakt, vinden plaats op zaterdag 2, 9 en 16 september ter voorbereiding op de competitie.