Voor zomer: extra kunstgras voor DoCoS

Gepost in Hoofdbestuur op vrijdag, 10 november 2017.

LEIDEN, 10 november 2017 - Uiterlijk komende zomer moet DoCoS over een extra kunstgrasveld beschikken. De gemeenteraad heeft dat donderdagavond besloten. Met een nipte meerderheid (20 stemmen voor en 19 tegen) nam de gemeenteraad een voorstel aan om DoCoS te voorzien van een extra kunstgrasveld.

Het voorstel om DoCoS al komende zomer van kunstgras te voorzien werd ingediend door de gemeenteraadsfracties van CDA samen met PvdA, VVD en GroenLinks en kreeg ook de steun van Leefbaar Leiden. De fractie van D66 van wethouder Paul Dirkse stemde tegen de motie, evenals de fractie van de SP.

Het besluit werd genomen door de gemeenteraad in het debat over de begroting voor 2018. De raad nam daarmee een voorschot op de zogeheten kadernota buitensportaccommodaties. Volgens deze nota, over de nieuwe inrichting van de voetbalvelden in Leiden, moeten er zes nieuwe kunstgrasvelden komen in sportpark De Mors. Maar vanwege de hoge nood bij DoCoS besloot de meerderheid van de raad nu al uit te spreken dat wat er ook gebeurt, in ieder geval uiterlijk over 8 maanden DoCoS moet beschikken over een extra kunstgrasveld.

Voor meer informatie over het besluit van de raad, klik hier.

DoCoS vraagt van de gemeente al ruim vijf jaar om vernieuwing van de accommodatie. De kwaliteit van het hoofdveld bijvoorbeeld is zodanig dat het eerste team van DoCoS genoodzaakt is om op het trainingsveld zijn wedstrijden af te werken. De grote belasting van wedstrijden is de belangrijkste oorzaak voor de staat van het hoofdveld. Daarnaast is het voor DoCoS elk jaar passen en meten om alle teams aan voldoende trainingscapaciteit te kunnen helpen. De club weet zich daarbij gesteund door de KNVB die heeft aangegeven dat de hoeveelheid velden waarvan DoCoS gebruik kan maken onvoldoende is voor vijftig teams. Bovendien heeft DoCoS een groeiende meisjes- en vrouwenafdeling en dat maakt de noodzaak van extra kleedkamers nodig.