Zware opgave DoCoS bij goed draaiend TAVV

Gepost in Hoofdbestuur op donderdag, 30 november 2017.

LEIDEN, 29 november 2017 – DoCoS staat voor een zware opgave zaterdag in Ter Aar. De gastheren van TAVV hebben na een slechte start de goede smaak te pakken, getuige de ruime overwinningen op UVS en CVC. Door de nederlaag in de stadsderby tegen UVS verruilde DoCoS met TAVV van positie: de Ter Aarders klommen naar de 9e plek en DoCoS zakte naar de 11e plaats.

DoCoS verloor zaterdag voor de tweede keer op rij. Na het ruime verlies bij nummer twee Die Haghe (3-0) volgde een minimale verlies (0-1) in de stadsderby tegen UVS. In Ter Aar staat DoCoS voor de opgave om weer tot een positief resultaat te komen. Dat is geen eenvoudige opgave want TAVV heeft de laatste weken de goede lijn weer te pakken.

Ervaren tweedeklasser

Voor DoCoS is TAVV een nieuwe tegenstander, maar wel een ervaren ploeg in de tweede klasse. Terwijl DoCoS aan zijn tweede seizoen in de tweede klasse bezig is, is TAVV aan zijn zesde seizoen in de tweede klasse begonnen. De Ter Aarders stegen tussen 2010 en 2012 in twee jaar tijd van de vierde naar de tweede klasse. Het debuutjaar in de tweede klasse sloot TAVV in 2013 af met een elfde plaats. Die tweede klasse van toen telde maar naast TAVV vier ploegen die nu ook in de tweede klasse spelen: DSO, dat toen kampioen werd, en verder HVC ’10, SVC ’08 en Valken ’68. De volgende vier seizoenen scoorde TAVV prima eindklasseringen met achtereenvolgens een 7e plaats, een 5e plaats (in 2B) in 2015, een 4e plaats in 2016 en een 4e plaats (in 2B) in 2017. Een tegenstander dus voor wie het linkerrijtje bijna vanzelfsprekend is. Dat TAVV de stijgende lijn te pakken heeft mag daarom geen verrassing zijn.

Dorpsclub

TAVV is geen grote voetbalclub. De in 1949 opgerichte vereniging heeft 8 seniorenteams, 4 juniorenteams, 1 juniorenmeisjesteam en 10 pupillenteams. Meest bekende speler uit de jeugd van TAVV is Feijenoorder Jens Toornstra, opgegroeid in Ter Aar, die op tienjarige leeftijd naar Alphense Boys ging en daarna via ADO Den Haag en FC Utrecht bij Feijenoord terecht kwam.

TAVV speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Aardam-West aan de Argonnestraat 51 in Ter Aar. Het duel tussen TAVV en DoCoS staat zaterdag 2 december 2017 op de rol met de aftrap om 14.30 uur.