DoCoS verspeelt voorsprong bij TAVV

Gepost in Hoofdbestuur op zaterdag, 2 december 2017.

LEIDEN, 2 december 2017 – DoCoS heeft voor de derde maal op rij een nederlaag geïncasseerd. Uit in Ter Aar bij TAVV verloor DoCoS met 2-1 na een 0-1 voorsprong bij rust. DoCoS kreeg na de hervatting uitstekende mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, liet dat achterwege en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd.

DoCoS speelde op een mistige decemberzaterdag in Ter Aar voor het eerst een officieel duel tegen TAVV dat de laatste vijf jaren tot de betere ploegen in de tweede klasse behoort. Voor rust hielden DoCoS en TAVV elkaar keurig in balans. En viel er één treffer te noteren. Uit een hoekschop kopte verdediger Pieter Maat raak: 0-1. Dezelfde speler kwam direct na rust goed weg, toen hij de bal tegen de handen kreeg maar de scheidsrechter van geen penalty wilde weten.

DoCoS kreeg daardoor de kans om de voorsprong uit te bouwen. Eerst stelde Lars de Ridder met een afstandsschot de TAVV-doelman op de proef. Vervolgens kreeg Chris van Empel de bal voor het inschieten, maar de spits legde de bal af op Nils Slingerland die er niet in slaagde de TAVV-doelman te passeren. Een paar minuten later kreeg Lars de Ridder, op aangeven van Chris van Empel, de bal in vrije positie maar de vleugelspits wist de TAVV-doelman evenmin te verschalken.

DoCoS werd voor dat verzuim afgestraft nadat Pieter Maat de bal in het strafschopgebied na een valpartij opnieuw tegen de handen kreeg: penalty die door linkerverdediger Giel Konings werd benut: 1-1. DoCoS kreeg daarna via Van Empel nog een goede mogelijkheid om weer op voorsprong te komen maar de ingeschoten bal werd met de voeten gekeerd door de TAVV-doelman.

De thuisclub slaagde er met opportunistisch voetbal in gevaar te stichten en DoCoS terug te dringen en dat betaalde zich in het laatste kwartier uit. Op een geweldige pegel van Koning kon doelman Joris van Harmelen met een uitstekende save onheil nog voorkomen, maar enkele minuten later sloeg TAVV toch toe. De bal werd onvoldoende weggewerkt, waarna Straver zich niet bedacht en ongenadig uithaalde en de bal hard in het doel schoot: 2-1.

DoCoS probeerde in een alles-of-niets-poging een derde-nederlaag-op-rij te voorkomen. Maar de bal wilde er niet meer in. Danny Maaskant zag de bal uit een prachtige voetbeweging, na een voorzet van Rowin Peet, net over de lat vliegen. En in de allerlaatste seconden viel de bal nog voor de voeten van invaller Jorrit Bouwmans, die in de draai in een keer uithaalde maar de bal vloog helaas voor DoCoS opnieuw over het TAVV-doel.

DoCoS zakt naar 12e plaats

DoCoS zakt door de nederlaag bij TAVV naar de twaalfde plaats, een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent. HVC ’10 dat twaalfde stond, passeert DoCoS omdat de Hoek van Hollanders bij Voorschoten ’97 met 1-3 wonnen. Zaterdag speelt DoCoS tegen CVC Reeuwijk, de nummer 13 die verraste met een 3-3 gelijkspel bij UVS.

Karakteristieken

TAVV – DoCoS 2-1 (0-1). 30. Pieter Maat 0-1, 60. Giel Konings (p.) 1-1, 85. Straver 2-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Pieter Maat, Rowin Peet, Tijn van Meegen, Simon Jouby, Joshua Overvliet (88. Jorrit Bouwmans), Lars de Ridder, Chris van Empel en Nils Slingerland (74. Kars Bisschop).