Acht keer DoCoS certificaat jeugdscheidsrechter

Gepost in Hoofdbestuur op dinsdag, 9 januari 2018.

LEIDEN, 9 januari 2018 - Zeven O15-junioren van DoCoS en één eerstejaars senior hebben dinsdagavond het scheidsrechterscertificaat ontvangen in het kader van jeugdscheidsrechtersprogramma Jeugd fluit Jeugd. De acht jeugdscheidsrechters hebben met goed gevolgd de interne DoCoS-scheidsrechtersopleiding gevolgd onder leiding van Stefan van der Weijden. Het bijbehorende certificaat is uitgereikt door DoCoS-voorzitter Jasper van Marwijk.

De zeven Onder-15 junioren (vroeger C-junioren) en één eerstejaars senior hebben de afgelopen vier maanden gedurende vier avonden extra theorieles gevolgd om als scheidsrechter te kunnen fungeren. De lessen zijn gegeven door Stefan van der Weijden die verantwoordelijk is voor het DoCoS-scheidsrechtersopleidingsprogramma Jeugd fluit Jeugd. De theoretische lessen, gecombineerd met een kennisdelingsavond is afgesloten met het afleggen van een toets.

De enige senior in het gezelschap, Mamhoud Sakr, behaalde met het cijfer tien de hoogste score. De zeven Onder-15 junioren behaalden allemaal een ruime voldoende tot zelfs een enkele negen. Uit handen van voorzitter Jasper van Marwijk kregen zij het DoCoS-scheidsrechterscertificaat uitgereikt.

DoCoS wil met deze interne scheidsrechtersopleiding onderstrepen dat het er niet alleen om gaat dat eigen leden jeugdwedstrijden fluiten, maar ook dat het belangrijk is om te investeren in het zelf opleiden van scheidsrechters.

De acht geslaagden voor het DoCoS scheidsrechterscertificaat zijn: Mohammed Moharam, Mahmoud Sakr, Jeroen Matthijssen, Hugo van Lent, Daan Splinter, Barre de Bruijn, Melle Leendertse en Ruben Weijdema. Zij staan op de foto met hun certificaat. Verder op de foto voorzitter Jasper van Marwijk (linksachter tweede rij), Jan Ram (technisch coördinator DoCoS) en Stefan van der Weijden (scheidsrechter coördinator DoCoS, rechtsvoor).