DoCoS hervat met lastig uitduel bij SVC '08

Gepost in Hoofdbestuur op donderdag, 8 maart 2018.

LEIDEN – DoCoS hervat de competitie met een uitduel bij SVC ’08. In de schaduw van de nieuwe Amerikaanse ambassade moet DoCoS proberen bij de hoog geklasseerde Scheveningers een goede start te maken in het tweede blok van dit kalenderjaar. DoCoS sloot drie weken geleden het eerste blok af met een goede zege op de toenmalige nummer twee Lugdunum. De grote vraag is of DoCoS tegen SVC ’08 dat loert op de tweede plek de goede lijn kan doortrekken.

Op basis van de stand op de ranglijst heeft DoCoS de mindere papieren om een goed resultaat bij SVC ’08 te halen. De thuisclub staat derde op de ranglijst en heeft daarmee volop uitzicht om mee te blijven doen om een plek in de nacompetitie. DoCoS op zijn beurt staat op de elfde plaats en daarmee nog altijd in de gevarenzone. Een gelijkspel zou om die reden al een mooi resultaat zijn.

SVC ’08 kwam dit kalenderjaar twee keer in actie voor eigen publiek. Tegen hekkensluiter CVC Reeuwijk werd met 4-1 gewonnen. Van middenmotor Honselersdijk werd met 2-3 verloren. In Michael de Niet heeft SVC ’08 een jonge, talentvolle spits – in het gewonnen duel bij TAVV goed voor twee doelpunten – die komende zomer overstapt naar derde divisionist Scheveningen. De Niet scoorde ook in het duel eerder dit seizoen tussen DoCoS en SVC ’08 dat in een 1-1 gelijkspel eindigde. Uiteindelijk was dat een terecht resultaat omdat de fysiek sterke Scheveningers vooral in de tweede helft betere kansen kregen. Aan de andere kant had DoCoS pech dat een terechte tweede treffer werd afgekeurd zodat DoCoS toen geen beslissende voorsprong kon nemen.

Bereikbaarheid

Het veld van SVC ’08 op het Oostersportpark is vanuit Scheveningen lastiger bereikbaar vanwege wegwerkzaamheden in verband met de komst van de Amerikaanse ambassade. Vanuit Leiden is het veld gewoon bereikbaar via de A44 en de afslag Waalsdorperlaan. Voor meer informatie, zie: http://www.svc08.nl/nieuws/2017/11/bupdateb-wegwerkzaamheden-svc08-beperkt-bereikbaar

Fusieclub

SVC ’08 bestaat komende zomer tien jaar. De fusieclub ontstond in 2008 uit het samengaan van JAC en SV ’35. De aanleiding was een speciale: op het sportcomplex van JAC werd toen besloten om de nieuwe Amerikaanse ambassade te bouwen, die om veiligheidsredenen op zoek was naar een andere locatie in plaats van de huidige plek in de Haagse binnenstad. De gemeente Den Haag beloofde JAC en SV ’35 een nieuwe accommodatie met twee kunstgrasvelden en na enkele emotionele vergaderingen gingen de leden akkoord.

JAC had er in 2008 net een seizoen tweede klasse opzitten na een verblijf van vijf seizoenen in de zaterdag 1e klasse. SV ’35 speelde onder in de 3e klasse. De fusieclub SVC ’08 eindigde in zijn debuutjaar als zevende en bleef vijf seizoenen lang een middenmotor, maar plaatste zich wel drie keer voor de nacompetitie om promotie. De betere periode brak aan in 2014. In dat jaar werd SVC ’08 vierde, een seizoen later vijfde en in 2016 volgde de bekroning: het kampioenschap voor SVC ’08 dat naaste belagers Westlandia en RCL voor bleef. Het verblijf in de eerste klasse was van korte duur: SVC ’08 eindigde als twaalfde, werd veroordeeld tot de nacompetitie en delfde tegen tweede klasser DCV uit Krimpen het onderspit.

SVC ’08 telt ruim vijftig teams, waaronder twaalf seniorenelftallen en vier veteranenteams. Het hoogste jeugdteam, de JO19-1 komt uit de dezelfde eerste klasse als de JO19-1 van DoCoS. Beide teams treffen elkaar zaterdag toevalligerwijs ook, op het sportpark van DoCoS, aanvang van het duel tegen SVC '08 JO19-1 is 12.15 uur.

De aftrap zaterdag van SVC '08 tegen DoCoS is gepland om 14.30 uur op het Oosterportpark, Van Brienenlaan 15, 2244 BP Wassenaar.