DoCoS boekt belangrijke en nuttig zege bij SVC '08

Gepost in Hoofdbestuur op zaterdag, 10 maart 2018.

LEIDEN, 10 maart 2018 – DoCoS heeft een nuttige, maar ook verdiende overwinning behaald bij SVC ’08. Bij de nummer drie van de ranglijst sloot DoCoS de boeken met een 0-3 zege door twee doelpunten van Chris van Empel en een heel fraaie omhaal van Enno van Wieringen. DoCoS stijgt van de elfde naar de achtste plaats maar de verschillen tussen de derde en de twaalfde plaats blijven uiterst klein.

Achter het imposante nieuwe ambassadegebouw van Amerika mocht DoCoS zaterdag proberen punten te pakken bij SVC ’08. De Scheveningse fusieclub wil het verloren terrein goed maken na de degradatie van vorig seizoen en had goede papieren: de gastheren stonden derde terwijl DoCoS in de onderste regionen bivakkeert. In de eerste helft was dat verschil op het veld nauwelijks zichtbaar. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Echte doelkansen waren er niet, voor SVC ’08 noch voor DoCoS.

Sterk uit de startblokken

Na rust kwam DoCoS uitstekend uit de startblokken. Chris van Empel scoorde bij de eerste de beste aanval en vervolgens liet DoCoS een kans om de score te verdubbelen onbenut. Met die goede opening en voorsprong dwong DoCoS de thuisclub wel om initiatief te nemen. Op zijn beurt loerde DoCoS op mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. De thuisclub kreeg enkele kansen, maar onder meer goed keeperswerk van doelman Joris van Harmelen voorkwam een Schevenings’ doelpunt. De betere kansen waren in dit tweede bedrijf voor DoCoS. Enkele kopballen misten echter de goede richting. Dat DoCoS de voorsprong toch wist te verdubbelen, was niet onlogisch. Opnieuw was Chris van Empel trefzeker. De beslissing viel in de slotfase, op fraaie wijze. Een voorzet van de bal door invaller Lars de Ridder ging over Chris van Empel heen en bij de tweede paal schoot Enno van Wieringen de bal met een geweldige omhaal in het doel: 0-3.

DoCoS terug naar elfde plaats

DoCoS stijgt door de verdiende zege op SVC ’08 van de elfde naar de achtste plaats en passeert TAVV, dat bij Honselersdijk verloor, en Voorschoten ’97, dat voor eigen publiek de derby van UVS verloor. De zege is ook erg nuttig want DoCoS houdt zo een minieme afstand tot de twaalfde plaats in een competitie waarin de verschillen erg klein zijn: RCL, dat met 3-2 verloor bij DSO, staat op de twaalfde plaats, een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent. UVS dat dus won bij Voorschoten staat derde en heeft slechts zeven punten meer dan RCL.

De “Stevenshofderby” tussen DoCoS en Voorschoten ’97 staat voor beide ploegen komende zaterdag daarom in het teken om afstand te nemen van de twaalfde plek.

Karakteristieken

SVC ’08 – DoCoS 0-3 (0-0). 47. Chris van Empel 0-1, 74. Chris van Empel 0-2, 84. Enno van Wieringen 0-3.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Pieter Maat, Rowin Peet, Joshua Overvliet, Simon Jouby (83. Melvin Zweistra), Enno van Wieringen, Thomas Goebel (56. Kars Bisschop), Chris van Empel en Nils Slingerland (73. Lars de Ridder).