Gouden schoen, zilveren speld, beker- en medaillefestijn

Gepost in Hoofdbestuur op dinsdag, 19 juni 2018.

LEIDEN, 19 juni 2018 – De huldigingsavond, jaarlijks het sluitstuk van het voetbalseizoen van DoCoS, was ook deze keer een festijn van medailles, bekers, zilveren speld, gouden schoenen, bloemen en een moment van bezinning. Met dank aan de professionele fotograaf Ed Kooreman een impressie van deze feestelijke festijn.

De huldigingsavond van DoCoS werd traditioneel afgesloten met een foto van alle prijswinnaars, kampioenen, bekerwinnaars, gehuldigden, jubilarissen en vrijwilligers en allen die een bijdrage hebben geleverd aan het voetbal en de voetbalsfeer bij en rondom DoCoS.

Bij de foto: de traditionele slotfoto van het seizoen die laat zien dat DoCoS een club is van jong, jonger en jongst.


Co Henzing

De huldigingsavond van DoCoS begon zaterdagavond 16 juni 2018 met de onthulling van de gedenklijst voor Co Henzing in de teamontvangstkamer. Het is de ruimte waar de wekelijkse kaartavond wordt gehouden, waaraan Co tot eind 2017 aan deelnam. Tevens is in deze ruimte de teamontvangst van de wedstrijden van de DoCoS-voetbaljeugd, die in de warme belangstelling stond van Co wiens ogen altijd speurde naar nieuw jeugdig voetbaltalent. Op de lijst is het gedicht “Co Henzing: een voetballiefhebber ben je voor altijd” te zien dat Cor van der Krogt, aanvoerder van DoCoS in de jaren ’90, schreef als herinnering aan “ome Co”en dat uitgesproken werd tijdens de afscheidsplechtigheid van Co Henzing op zaterdag 24 maart 2018. De lijst werd zaterdag onthuld, in aanwezigheid van de kinderen en familie van Co Henzing, door Cor van der Krogt en secretaris Joost van Hamersveld namens het bestuur van DoCoS:

Bij de foto: Cor van der Krogt (links) en Joost van Hamersveld (rechts)


Diploma voor de jongste jeugd

Voor de jongste jeugd van DoCoS werd zaterdagavond symbolisch een voetbaldiploma uitgereikt aan Milan de Ridder, een van de vele DoCoS-jeugdtalenten.

Bij de foto: een trotse Milan de Ridder met het DoCoS-voetbaldiploma.


Jubilaris en vrijwilliger

Raymond Goddijn werd zaterdag op dubbele wijze gehuldigd. Raymond werd in de eerste plaats gehuldigd omdat hij veertig jaar lid is van DoCoS. Hij kreeg daarvoor de zilveren DoCoS-speld plus bloemen. Tevens werd hij met Joop Goossen en de afwezige andere leden Rinus van Brakel, Frans van der Heijden en Joop Zirkzee van de onderhoudsploeg verrast met de onderscheiding vrijwilliger van het jaar. Dit vijftal DoCoS-leden zorgt er voor dat alles op en rondom de velden van het sportpark aan de Haagsche Schouwweg picobello in orde is zodat er door jong en oud elke week getraind en gevoetbald kan worden.

Bij de foto: Raymond Goddijn en Joop Goosen, beiden onderscheiden als vrijwilliger van het jaar.

Bij de foto: Jubilaris Raymond Goddijn, 40 jaar lid van DoCoS!


Brevini Cup Senioren: beste seniorenteam

DoCoS Vrouwen 3 werd gehuldigd als beste seniorenteam. Het vrouwenteam, dat de titel moest laten aan Die Haghe, haalde een puntgemiddelde van 2,55 en bleef daarmee ver voor op de beide achtervolgers Zondag 2 en Zaterdag 2. Deze twee teams eindigden nagenoeg gelijk, maar door een beter doelsaldo kreeg Zondag 2 de tweede prijs en eindigde Zaterdag 2 als derde.

Bij de foto: trainer en een spelersafvaardiging van Vrouwen 3 plus Hellen van der Weijden, bestuurslid vrouwenvoetbal bij DoCoS zijn blij met de winst van de Brevini Cup Senioren.

Speler van het Jaar 2017-2018

Speler van het jaar, de onderscheiding voor de beste voetballer van DoCoS is na het seizoen 2017-2018 toegekend aan Chris van Empel, topscorer van het eerste elftal. Als tweede eindigde de nimmer versagende middenvelder Simon Jouby, die als doelpuntenmaker runnerup was van Chris van Empel, en als derde eindigde de beste speler van 2016-2017, Michael van Voorthuijzen.

Bij de foto: Chris van Empel met zijn gouden schoen als speler van het jaar 2017-2018.

Bij de foto: de drie beste spelers van het jaar 2017-2018: Simon Jouby (links), Chris van Empel (rechts) en Mitchel Klein (namens Michael van Voorthuijzen).

Brevinibokaal Jeugd 2017-2018

De prestatieprijs voor de jeugd, de Brevinibokaal Jeugd, is gegaan naar het teamduo JO11-6 & JO19-3. Zij kwamen samen tot 1,88 punten en wonnen daarmee onder het motto ‘alleen kun je niet winnen, winnen doe je samen onder het motto Door Combinatie Sterk’ de Brevinibokaal voor de Jeugd. Als tweede eindigde het teamduo JO10-1 & JO17-2 met 1,76 punten en als derde eindigde het teamduo JO11-8 & MO19-1 met 1,69 punten.

Bij de foto: winnaar van de Brevinibokaal Jeugd 2017-2018: het teamduo JO11-6 & JO19-3.

Bij de foto: nummer twee in de Brevinibokaal Jeugd 2017-2018: het teamduo JO10-1 & JO17-2.

Bij de foto: nummer drie in de Brevinibokaal Jeugd 2017-2018: het teamduo JO11-8 & MO19-1.


Kampioen en dubbele periodekampioen: Zaterdag 2

De oogst aan kampioenschappen was in het seizoen 2017-2018 aan de magere kant. Alleen DoCoS Zaterdag 2 pakte in de derde reserveklasse op de slotdag de titel en onderstreepte zijn prachtige seizoen ook door zowel de tweede als de derde periodetitel te winnen. Voor die serie prestaties werden de spelers van Zaterdag 2 onderscheiden met de traditionele DoCoS-kampioensmedaille en bloemen.

Bij de foto: DoCoS Zaterdag 2 wint tweede en derde periodetitel.

Bij de foto: DoCoS Zaterdag 2 kampioen 2017-2018.


DoCoS Zaterdag 2 sloot het kampioensfeest af met een traditionele boottocht door de Leidse grachten.