Gaat DoCoS dit keer scoren tegen Te Werve?

Gepost in Hoofdbestuur op donderdag, 1 november 2018.

LEIDEN, 1 november 2018 – DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij titelfavoriet Te Werve. De Rijswijkers hebben een punt minder en staan een plek lager dan DoCoS. Inzet voor DoCoS is om met een goed resultaat bij Te Werve in het linkerrijtje van de ranglijst te blijven. Daarvoor is nodig dat in deze derde ontmoeting tussen beide ploegen DoCoS in ieder geval tot scoren komt.

DoCoS bij Te Werve is na zes duels in deze competitie een ontmoeting tussen twee middenmotors. Te Werve lijkt daarmee te laag te staan want de Rijswijkse degradant uit de eerste klasse gold vooraf als een van de belangrijkste titelfavorieten, zeker na de succesvolle voorbereiding in het bekertoernooi. DoCoS gaat voor de tweede keer in zijn historie op bezoek bij Te Werve. Twee seizoenen geleden kruiste DoCoS twee keer de degens met Te Werve, dat toen evenals DoCoS debuteerde in de tweede klasse. Toen DoCoS in februari 2017 naar Te Werve ging, was DoCoS koploper. Na een kansloze 3-0 nederlaag verloor DoCoS toen de koppositie en sloeg Te Werve de route naar de titel in. Te Werve werd dat seizoen kampioen, promoveerde naar de eerste klasse maar degradeerde afgelopen zomer via de nacompetitie terug naar de tweede klasse.

Weg omhoog

Na een slechte start in Ter Aar (3-2 nederlaag) en verlies bij HVC ’10 (2-1) – met tussendoor een nederlaag in de grote KNVB-beker tegen Ajax - begint Te Werve de laatste weken langzaam maar zeker de weg omhoog te vinden. De Rijswijkers wonnen van Voorschoten (2-0) en vorige week bij Berkel (0-2), maar verloren tussendoor wel van koploper UVS (0-1). Voor DoCoS is het een mooie uitdaging om te zien of de prestatie van de Leidse stadgenoot kan worden geëvenaard. Daarvoor is dan wel nodig dat er wordt gescoord en dat is DoCoS tot nog toe tegen Te Werve niet gelukt. In het seizoen 2016-2017 verloor DoCoS thuis met 0-1. In Rijswijk werd het dus 3-0 in een duel waarin DoCoS toen nauwelijks over de middenlijn kwam en de hele wedstrijd, na een vroege achterstand, achter de feiten aanliep.

Thuis bij Vredenburch

Te Werve, de voormalige Shell bedrijfsvoetbalclub, speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Vredenburch van de gelijknamige vierde klasser Vredenburch. Het duel tussen Te Werve en DoCoS begint zaterdag om 14.30 uur op Vredenburch aan het Julialaantje 15B in Rijswijk.