Nuttige zege DoCoS

DoCoS heeft thuis tegen Zwammerdam een nuttige en goede 4-0 overwinning geboekt.

LEIDEN, 7 november 2015 – DoCoS heeft een nuttige en goede overwinning geboekt tegen het onberekenbare Zwammerdam. Zowel in de eerste als tweede helft sloeg DoCoS direct toe, controleerde het duel, gaf nauwelijks kansen weg en scoorde zelf vier keer: 4-0.

DoCoS ging tegen Zwammerdam, dat eerder gelijk speelde tegen de overige top-4 ploegen, BSC ’68, Koudekerk en CVC Reeuwijk, vlot en voortvarend van start. Na vijf minuten stond het 1-0 en had het al 3-0 kunnen zijn. In de eerste minuut stoof Sven Ravensbergen alleen af op het Zwammerdamse doel, maar redde de doelman van de gasten. Ook Nils Slingeland, die de 2-0 op zijn schoen had, stuitte op de Zwammerdamse doelman. Daardoor bleef het na vijf minuten bij 1-0 door een treffer van Chris van Empel, die de bal inschoot na een prima lage voorzet van Slingeland.

Zwammerdam probeerde na dat overdonderende begin van DoCoS terug te komen in de wedstrijd, maar stuitte op een fel en gegroepeerd spelend DoCoS. Slechts met een enkel afstandsschot werd doelman Mitchel van Abswoude getest. DoCoS had de overhand en kreeg ook twee uitstekende mogelijkheden om te scoren, maar in beide gevallen vond de vrijgespeelde Chris van Empel de doelman van Zwammerdam op zijn weg.

Voortvarend uit de kleedkamer

DoCoS startte ook na rust overdonderend. Uit een voorzet van Slingeland kreeg Melvin van Gent een prima kans om in te schieten, maar de vleugelspits raakte de bal net niet goed genoeg. Twee minuten later was het toch raak. De naar rechts uitgeweken Slingeland stoof op het doel af en verraste met een laag ingeschoten bal die de gasten te machtig was: 2-0.

Een allerbeste kans kreeg Zwammerdam om terug te komen in de wedstrijd. Na goed tien minuten kwam de bal uit een voorzet vanaf links onverwachts bij de vrijstaande Reyer Peters, die alle ruimte had om uit te halen maar doelman Mitchel van Abswoude bleek een uitstekende sta-in-de-weg voor de in het blauw gehulde Zwammerdammers.

DoCoS stond daarna niet meer toe dat de Zwammerdammers echt tot een gevaarlijke kans kwamen. Zelf creëerde de thuisclub diverse mogelijkheden. Chris van Empel draaide zich prachtig vrij maar lobte de bal jammer genoeg over het doel, Erik van der Pot en Melvin van Gent probeerden het – zonder succes – met vrije trappen van afstand. De definitieve beslissing viel zo’n kwartier voor tijd. Eerst kreeg Nils Slingeland op het middenveld de bal, om vervolgens de defensie van de gasten zijn hielen te laten zien en prima af te ronden. Drie minuten later legde Chris van Empel de bal keurig af op Sven Ravensbergen, die vanaf een goede achttien meter de bal in de verste hoek schoot: 4-0.

Derde plaats en vaster in kopgroep

DoCoS is na de zege op Zwammerdam derde en zag CVC Reeuwijk, dat bij Oegstgeest gelijk speelde, terugvallen naar de vijfde plaats. De afstand tot koploper BSC ’68 (drie punten) en nummer twee Koudekerk (twee punten) blijft onveranderd. BSC en Koudekerk wonnen beiden ook. Lugdunum won ook en stijgt door het gelijkspel van CVC Reeuwijk naar de vierde plaats. Kagia blijft zesde maar verloor twee punten door het gelijkspel tegen DWO.

DoCoS gaat volgende week op bezoek bij NSV ’46 dat vandaag met 4-1 verloor bij koploper BSC ’68.

Karakteristieken DoCoS – Zwammerdam 4-0 (1-0). 4. Chris van Empel 1-0, 48. Nils Slingeland 2-0, 73. Nils Slingeland 3-0, 75. Sven Ravensbergen 4-0. Toeschouwers: 140.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Tim Gonlag, Danny Maaskant, Rowin Peet, Joshua Overvliet, Erik van der Pot (73. Wim de Bolster), Sven Ravensbergen, Melvin van Gent (78. Tom Henzing), Chris van Empel en Nils Slingeland (75. Rob van Noort).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq