"Ome Co" Henzing overleden

Co Henzing, voetbalkenner en DoCoS-gezicht, is vanavond overleden.

LEIDEN, 19 maart 2018 – Co Henzing (81) is vanavond overleden. Voetbalkenner Co Henzing, een bekende verschijning langs de velden bij DoCoS, maar ook bij andere Leidse voetbal- en sportclubs, had oog voor het voetbalspel en was tot op hoge leeftijd een actieve tennisser.

Co Henzing is een van de prominente gezichten uit de DoCoS-familie Henzing die diverse voetbaltalenten telde. Broer Jan was jarenlang actief als begeleider van het eerste elftal. Co Henzing was ook actief als trainer en assistent-coach. Zo trainde hij in het begin van deze eeuw nog mini-pupillen van DoCoS, onder wie huidig eerste elftalspeler Lars de Ridder. Co Henzing behoorde ook tot de begeleidende staf van de D-jeugd die in 2006 deelnam aan een internationaal toernooi in Barcelona. Tot de DoCoS-D-selectie die toen in Spanje in actie kwam, behoorden huidige eerste elftalspelers als Chris van Empel, Mitchel van Abswoude, Rowin Peet, Sven Ravensbergen, Steven Knijnenburg en Rico Bouwmans.

Echte voetballiefhebber

Cor van der Krogt, aanvoerder van DoCoS in de eerste helft van de jaren ’90 reageerde op Facebook op het overlijden van Co Henzing: “Echte voetballiefhebbers halen op het veld het beste in je boven. Ome Co was er zo eentje. Vanaf het moment dat ik hem op het voetbalveld tegenkwam tot het moment dat ik mijn kicks aan de wilgen hing! Rust zacht, ome Co”.

Glimmende, trotse ogen

De Leidse wethouder van sportzaken, Paul Dirkse, ook actief als voetballer bij DoCoS in de jaren ’90, herinnert zich “Ome Co” nog al te goed, zo blijkt uit zijn reactie op de DoCoS-Facebookpagina: “Een leven lang verbonden via de sport, al vanaf jonge leeftijd toen hij onze jeugdleider was. We spraken elkaar regelmatig: in de stad, bij het basketbal of op een tennisbaan. Dan glommen zijn ogen altijd van trots bij de verhalen over de generaties die hij had begeleid en die hij op de voet bleef volgen door de jaren heen. De vele jaren die hij in de club stak voor ons voelde toen heel vanzelfsprekend, later snapte ik pas welke mooie tijd we daardoor hebben gehad in de jeugd. Dank je wel Co, rust zacht!”

Ook van buiten DoCoS wordt er gereageerd op het overlijden van Co. Dick Barnhoorn, jarenlang voorzitter van GHC spreekt waarderende woorden over Co die hij kent uit een lang vervlogen Leidse voetbaltijden van De Sleutels en VWS: “Veel met Co staan bomen over het spelletje. Fijne man om mee om te gaan. In mijn prille jeugd heb ik als keeper bij De Sleutels nog tegen Co gespeeld. Co speelde toen bij de club van de dekenfabriek aan de Kanaalweg bij VWS. Co rust zacht, familie veel sterkte.”

Co Henzing was de laatste jaren door zijn kwakkelende gezondheid steeds minder vaak langs de velden van DoCoS te vinden. Hij was een vaste bezoeker van de maandagavond kaartclub bij DoCoS, maar haakte met de laatste Kerst af toen zijn gezondheid hem verder in de steek liet. Maandag 19 maart ging het in de loop van de middag snel slechter met zijn gezondheid. In de avond kwam het bericht, terwijl zijn vaste DoCoS-maten aan het kaarten waren, dat Co Henzing was overleden.

Het bestuur van DoCoS wenst de nabestaanden van Co Henzing sterkte met dit verlies.

Bij de foto: Co Henzing op het terras bij DoCoS, voorafgaand aan de derby tegen UVS in de derde klasse (2 mei 2015)

Bij de foto: Co Henzing in de DoCoS-bestuurskamer in gesprek met bestuursleden van Lugdunum, voorafgaand aan de derby van DoCoS tegen Lugdunum (12 september 2015).

Bij de foto: Co Henzing op de receptie ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van DoCoS, met in het midden wethouder en oud-DoCoS-voetballer Paul Dirkse (27 augustus 2016).

Bij de foto: Co Henzing (m), gereed met andere DoCoS-supporters om te kijken naar de verrichtingen van debutant DoCoS in de tweede klasse (17 september 2016).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq