Prima zege DoCoS

DoCoS heeft met een uitstekende zege (3-0) op Zwammerdam de eerste seizoenshelft afgesloten. DoCoS gaat de winterstop in als 5e op de ranglijst en houdt uitzicht op de subtop.

DoCoS mocht voor het talrijke eigen publiek zaterdag tegen Zwammerdam de nare smaak van de nederlaag in de stadsderby bij UVS proberen weg te spoelen. Het team van hoofdtrainer Nico van der Salm kweet zich op uitstekende wijze van deze taak: goed georganiseerd aanvallen, geconcentreerd en scherp verdedigen en zeker in de tweede helft met een paar prachtige uitbraken doeltreffend toeslaan.

Aanvallende bezoekers uit Zwammerdam

DoCoS kreeg met Zwammerdam een tegenstander op visite die vorig jaar in Leiden met 1-4 won. Bovendien had Zwammerdam vorige week met een aanvallende pot voetbal laten zien slechts nipt te verliezen van koploper Floreant. Voor waar geen tegenstander om even drie punten tegen te halen. Zwammerdam liet vanaf het begin zien, waar de ploeg op uit was. Waar mogelijk togen de gasten ten aanval om DoCoS onder druk te zetten. Zo was er voor de toeschouwers (90 inclusief de skybox) langs het kunstgrasveld van DoCoS een leuke wedstrijd te zien. Want ook DoCoS zocht met scherpte en soms zelfs met razendsnelle combinaties de aanval. Twee teams, kortom, die in de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft en voor de winterstop, met een overwinning de Kerst wilden gaan vieren. Twee teams die in de eerste helft dus aan elkaar waren gewaagd, maar gemeten naar doelrijpe kansen kwam DoCoS toch het beste uit de bus. Wim de Bolster die in vrije positie tot twee keer toe de bal voor langs schoot. Melvin van Gent die in kansrijke schietpositie, maar nipt van scoren afgehouden kon worden. Erik van der Pot die vanaf grote afstand de bal in de kruising leek te deponeren, maar de bal werd nog net door de keeper van de gasten uit het doel getikt. Sven Ravensbergen die de bal uit zijn schot op de vuisten van de Dammer goalie figuurlijk uit een zag spatten. Zulke goede mogelijkheden kregen de gasten niet.

Knappe assist van Danny Sjaardema

Het was dan ook niet verwonderlijk en dus ook logisch dat DoCoS op voorsprong kwam. Uit een knappe assist van Danny Sjaardema, die de bal achter de Dammer defensie plaatste, pikte spits Chris van Empel de bal op en met een fraaie kapbeweging en schot in de korte hoek verdween de bal in het doel: 1-0. Toch scheelde het niet veel of de ruststand was gelijk geweest. Eerst kreeg de rechterspits van Zwammerdam in vrije positie de bal op een presenteerblaadje, maar geschrokken schoot hij de bal over. Even later kwam de bal vanaf links bij dezelfde spits en gelukkig voor DoCoS ketste de bal af op het rechterbeen van de Dammer’ aanvaller, die zich de haren uit hoofd kon trekken over twee zulke beste kansen.

Op zoek naar de gelijkmaker

Onverdroten zocht Zwammerdam na rust naar de gelijkmaker. DoCoS moest terug op eigen helft maar zorgde er voor dat de gasten niet verder dan de zestienmeter kwamen. Het leverde vooral afstandsschoten op, die weinig gevaar opleverden plus enkele voorzetten waarbij een keer doelman Mitchel van Abswoude en Danny Broers net aan redding konden brengen. De beste mogelijkheden waren opnieuw voor DoCoS met soms fraaie aanvallen van achteruit waarbij snel de spitsen werd gezocht en er ook diverse kansen kwamen.

Supersub Rob van Noort

Voor nieuwe DoCoS-doelpunten was echter een invaller nodig: Rob van Noort. Hij ontpopte zich deze middag tot supersub. Op het half uur kreeg hij de bal uit een dieptepass van Melvin van Gent, maakte enkele keurige kapbewegingen en speelde de bal op het juiste moment in de voeten van de over links inkomende aanvoerder Wim de Bolster. Die schoot de bal op fraaie wijze in de verre hoek: 2-0. De spanning of Zwammerdam de aansluitingstreffer zou maken, verdween pas in de 87e minuut. Opnieuw stond Rob van Noort aan de basis, dit keer door op het juiste moment de bal voor te zetten waarna Chris van Empel voor een keurige 3-0 zorgde. Daarmee was de winst binnen en sluit het team van Nico van der Salm 2014 af met een prima zege.

DoCoS terug op 5e plaats

DoCoS komt door de winst op Zwammerdam en het verlies van WDS, nummer 5, tegen Koudekerk, nummer 2, terug op de 5e plaats. DoCoS houdt uitzicht op de subtop (Koudekerk, SEV en UVS, die allemaal wonnen) en die zes punten meer hebben. Koploper Floreant, dat ook won, is winterkampioen met 34 punten, twaalf punten voorsprong op nummer 5 DoCoS, dat 22 punten in de eerste seizoenshelft verzamelde.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Overvliet, Hamelink (87. Van Meegen), Boers, Sjaardema, Van der Linden, De Bolster, Van der Pot (80. Schiebroek), Ravensbergen (67. Van Noort), Van Empel, Van Gent.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq