RIP: Henny Stuifzand (1936-2020): een DoCoS-icoon

Henny Stuifzand, voormalig eerste elftalspeler, voormalig bestuurslid, lid van verdienste en lid van de wijze van raad elf, is overleden op 83-jarige leeftijd.

LEIDEN, 20 juni 2020 – Henny Stuifzand is op 83-jarige leeftijd op 12 juni overleden. De oud-eerste elftalspeler en voormalig bestuurslid behoorde tot de oude, getrouwe leden van DoCoS. Voormalig voorzitter Ton van Zijp schreef een in memoriam over Henny. RIP.

“Henny Stuifzand, 1936-2020. Een Docos – icoon

In de jaren eind 50 en de jaren 60 voetbalde Henny in het eerste van DoCoS. Dat was in de periode dat DoCoS voetbalde langs de Boshuizerkade en in de Kikkerpolder. Na zijn actieve periode als speler in de selectie van DoCoS is Henny een tijdje leider geweest van het eerste elftal waarmee ze onder leiding van trainer Linkerhof een reis hebben gemaakt naar Engeland om daar ook wat wedstrijden te spelen. Na deze periode heeft Henny nog vele jaren in een recreatie senioren elftal gespeeld.

Nadat DoCoS in 1975 was verhuisd naar het complex waarop nu nog altijd wordt gespeeld werd Henny bestuurslid van DoCoS met in zijn portefeuille kantinebeheer. Voorwaar geen makkelijke en ook geen onbelangrijke taak! De kantine is immers het middelpunt van de vereniging waar eenieder elkaar ontmoet en voetbalzaken en andere belangrijke dingen bespreekt.

Herdershond

In de beginperiode had DoCoS veel last van inbraken. Besloten werd toen een grote zwarte herdershond in te zetten die de bewaking van de kantine voor zijn rekening nam. Samen met Henk Montanus verzorgde Henny de hond. Zij waren de enigen die in de buurt van deze waakhond durfde te komen! Een tijdje later werd een alarminstallatie geïnstalleerd. Het toen gebouwde hondenhok ( hoek trainingsveld/parkeerterrein) werd later gebruikt als opslagruimte voor materialen.

Henny bleef in eerste instantie 10 jaar het beheer van de kantine uitvoeren tot het seizoen 1990/1991. Twee jaar later nam hij deze functie weer op zich tot het einde van het seizoen 1996/1997.

Lid van verdienste

Er was veel waardering voor het vele werk dat Henny deed voor de vereniging DoCoS. Dat werd o.a. zichtbaar gemaakt door zijn benoeming als lid van verdienste van DoCoS in 1991. Daarnaast was er ook buiten DoCoS veel waardering voor Henny. Dat bleek bijvoorbeeld uit de benoeming als lid van verdienste van de NKS (Nederlandse Katholieke Sportfederatie).

Carnavalsfeesten

In de jaren 80 – 90 was Henny ook actief betrokken bij de organisatie van vele feesten en partijen gehouden in de kantine van DoCoS. Kampioenen huldigingen, BBQ’s voor vrijwilligers en elftallen, jubileumvieringen bij DoCoS, enz. enz. Maar natuurlijk niet te vergeten de beroemde Carnavalsfeesten van DoCoS. De raad van elf van Docos – de Halve Zolen – stond garant voor veel plezier. Natuurlijk was Henny lid van deze wijze raad van elf die de carnavalsfeesten perfect organiseerde. De busreisjes naar Bergen op Zoom en met z’n alle het echte carnaval van dichtbij in Brabant mee te maken zijn onvergetelijk!!

Dit alles was een zeer belangrijke bindende factor voor de samenhorigheid binnen de vereniging. Mede daardoor was en is DoCoS een mooie vereniging waar je met veel plezier lid van wil zijn. Daar heeft Henny in belangrijke mate ook aan bijgedragen.

Henny bleef zijn club DoCoS tot het laatste toe trouw. Hij was bij zoveel mogelijk wedstrijden van het eerste aanwezig. Hij bleef een trouwe aanhanger. Een Docos – icoon.”

Ton van Zijp.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq