Samenwerking DoCoS met Nico van der Salm stopt na 4 seizoenen

DoCoS neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van hoofdtrainer Nico van der Salm, die aan zijn vierde seizoen bezig is bij DoCoS.

LEIDEN, 14 december 2017 – Nico van der Salm (54) stopt aan het einde van het lopende voetbalseizoen als hoofdtrainer bij DoCoS. Het bestuur van de Leidse tweedeklasser en de Leidse voetbaltrainer hebben besloten om de samenwerking na vier seizoenen te beeindigen. Van der Salm heeft de spelersgroep en technische staf vanavond geinformeerd dat hij aan zijn laatste seizoen bezig is bij DoCoS.

Onder leiding van Nico van der Salm heeft DoCoS de stap gezet van de derde naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Van der Salm was in 2014 opvolger van Joop Lankhaar, die DoCoS van de vierde naar de derde klasse had geleid. Onder leiding van Nico van der Salm pakte DoCoS in zijn tweede seizoen (2015-2016) het kampioenschap in de derde klasse met de daarbij behorende promotie. In de tweede klasse debuteerde DoCoS met een vierde plaats. Bovendien loodste Nico van der Salm DoCoS naar de nacompetitie om promotie: in de halve finale bleek eersteklasser ARC uit Alphen aan den Rijn een maatje te groot voor DoCoS. Op dit moment staat DoCoS na een moeizame start tiende in de tweede klasse C en boekte afgelopen zaterdag tegen CVC Reeuwijk zijn grootste zege (8-1).

Voorzitter Jasper van Marwijk: “DoCoS heeft onder leiding van Nico van der Salm forse stappen gezet. We zijn onder zijn leiding kampioen geworden in de derde klasse. We hebben als debutant vorig jaar een prachtig seizoen gedraaid. Het gaat nu even wat moeizamer maar we hebben er alle vertrouwen in dat DoCoS dit seizoen onder leiding van Nico ook weer een goed seizoen gaat draaien.”

De selectie van DoCoS is donderdagavond door Nico van der Salm persoonlijk geinformeerd over zijn vertrek aan het einde van het voetbalseizoen. Daarna heeft het bestuur van DoCoS het afscheid na vier seizoenen van Nico van der Salm via twitter wereldkundig gemaakt.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq