Samenwerking met Jeugdvoetbalopleiding verlengd

De samenwerking van DoCoS met de Jeugdvoetbalopleiding JVO is verlengd en wordt in het nieuwe seizoen uitgebreid.

LEIDEN – 8 JUNI 2015 – De samenwerking tussen DoCoS en de Jeugdvoetbalopleiding is in 2014 gestart. Joan Meijer fungeert als technisch coördinator voor DoCoS en blijft dat doen in het nieuwe seizoen. In het seizoen 2015-2016 wordt de samenwerking uitgebouwd. Belangrijk speerpunt is dan met name de opleiding van de onderbouw omdat de kinderen daar het meest leergevoelig zijn en daar dus de meeste winst kan worden bereikt. Tevens is de leeftijdsgroep van D, E, F en mini’s driekwart van de totale jeugdafdeling.

Ambities

DoCoS timmert met de jeugdopleiding nadrukkelijk aan de weg en heeft de gezonde ambities om uit te groeien tot een jeugdvoetbalbolwerk in de regio. Centraal staat daarbij de doelstelling: plezier en lol in het voetballen combineren met leren hoe het voetbalspel wordt gespeeld. DoCoS hanteert als uitgangspunt in zijn Verenigingsplan en in zijn jeugdopleidingsplan de combinatie van presteren in een plezierige voetbalomgeving.

Het afgelopen seizoen is in de samenwerking gekozen voor coördinatie via jeugdvoetbalopleiding om het jeugdopleidingsplan te vertalen in de praktijk en de jeugdtrainers en jeugdleiders te ondersteunen om zodoende alle jeugdspelers optimale ontwikkeling en spelplezier te bezorgen. Naast deze coördinatie werd er ook techniektraining en een jeugdvoetbaldag gerealiseerd op het complex van DoCoS. Spelers beleven niet alleen plezier aan deze voetbalactiviteiten maar het vergroot ook de balvaardigheid. De techniektraining en jeugdvoetbaldag staan ook in 2015-2016 weer op het programma van voetbaltrainingsactiviteiten van DoCoS.

Interne jeugdtrainerscursus

Extra aandacht zal worden geschonken aan scholing van de jeugdtrainers. Er komt een interne jeugdtrainerscursus voor alle jeugdtrainers van DoCoS op het eigen sportcomplex. De aanmelding daarvoor start voor de zomervakantie. Voor meer informatie klik hier. De interne jeugdtrainerscurus is volledig clubspecifiek, dat wil zeggen zeer praktijkgericht, interactief en volledig afgestemd op de wensen en behoeften van DoCoS.

Voor wie een beeld wil hebben van het jeugdvoetbal bij DoCoS, klik op deze link voor een filmpje waarom jongens en meisjes met voetbal beginnen bij DoCoS.

Bij de foto:

Mark Horn, coördinator Jeugdvoetbalopleiding JVO, en Jasper van Marwijk, voorzitter DoCoS, ondertekenen de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst van DoCoS met de JVO (www.jeugdvoetbalopleiding.nl).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq