Sinterklaasfeest bij DoCoS woensdagmiddag 27 november

Woensdagmiddag 27 november om 2 uur stroomde de docos kantine vol met 57 jongens en meisjes uit de F en de mini-F. Het sinterklaasfeest kon beginnen.

Eerst nog even een sapje en wat lekkers, voordat het tijd was voor een spelletjesparcours in het teken van sinterklaas.

Sinterklaas wilde namelijk wel komen, maar dan moest zijn telefoonnummer met het doorlopen van de spelletjes verdient worden. Vol enthousiasme zijn de kinderen bezig geweest met een pepernotenrace, een grappige piet tekenen, pakjes stapelen, zaklopen en nog een aantal andere spelletjes.

We hadden de eer dat er al 3 pieten de tijd hadden om ook tijdens de spelletjes aanwezig te zijn en gezellig mee te doen. De pepernoten werden rond gegooid en handen pepernoten uitgedeeld.

Gerdien had de eer met het verkregen nummer de Sint te bellen. En ja hoor, ze kreeg Sinterklaas aan de telefoon, waarna hij ook echt de docos kantine met nog 3 pieten binnen kwam stappen.

Na de nodige liedjes en een praatje per team en voor ieder kind een woordje was zijn tijd alweer voorbij. Sint had voor ieder team een respectbandje. Sommige kinderen hoopte nog op even buiten voetballen, maar dit was gezien het programma en de hoeveelheid kinderen helaas niet mogelijk.

Nadat we de sint hadden uitgezwaaid, was er samen met de pieten nog wel tijd voor een stoelendans. Zo konden de voetjes toch nog even van de grond. Het werd heel spannend, maar uiteindelijk won Amber de Groot de stoelendans, goed gedaan.

De middag was alweer snel voorbij en bij het naar huis gaan had de sint voor ieder kind nog een cadeautje achtergelaten, te weten een rugzak met docos logo, een bal, een chocoladeletter en een kleurplaat.

We vonden het een gezellige middag en zijn natuurlijk heel blij geweest dat de sint en zijn 6 pieten ons hebben willen bezoeken. Sint en pieten, bedankt hiervoor!!!!!

De sintcommissie

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq