Sipan Khalid opvallendste nieuweling bij DoCoS

LEIDEN, Aanvaller Sipan Khalid is de opvallendste nieuweling in de selectie van DoCoS. De van Sporting Leiden afkomstige aanvaller scoorde in vrijwel elk duel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Khalid ziet met vertrouwen uit naar de competitie in de tweede klasse D. "We gaan voor top-5".

Sipan Khalid scoorde met uitzondering van het bekerduel tegen FC Boshuizen in elk duel, zowel in de oefenperiode als in de bekercompetitie. Khalid is niet de enige nieuweling in de selectie van de nieuwe trainer Edwin Vurens. Behalve de aanvaller debuteerden de volgende nieuwelingen officieel in het rood-witte Leidse tenue van DoCoS: Thaimu Daramy, Sjors Hermsen en Sem Pelmelay. Bovendien keerde Daan Hoogbruin terug van SJZ.

Ambitie

Sipan Khalid is naar DoCoS gekomen omdat hij een bijdrage wil leveren aan de ambitie van de club om een stap hoger te zetten. In een vraaggesprek met Leiden Amateurvoetbal vertelt Khalid over zijn keuze om naar DoCoS over te stappen:

De aanvaller koos bewust voor de overstap en daarmee heeft de inmiddels 29-jarige speler voor de vijfde keer (vv Leiden, Lugdunum, Roodenburg, Sporting Leiden en DoCoS) voor een Leidse club gekozen. "Voor mij begon het ooit bij vv Leiden en naast voor diverse clubs uit de sleutelstad heb ik nog gespeeld voor Voorschoten '97. Op zich had ik graag blijven spelen voor Sporting Leiden, toch wel mijn cluppie. Echter heb ik net als andere spelers lopende het seizoen al aangegeven dat er iets moest gebeuren om de selectie te versterken. Vooral voor de winterstop hadden we het moeilijk en raakten we spelers kwijt. Daar heb ik last van gehad in mijn spel. Ik voelde mij verantwoordelijk voor het team en wilde de ploeg helpen, maar daardoor bleven mijn doelpunten achterwege."

Assists

"In de tweede seizoenshelft werd het beter en kon ik mijn bijdragen wel leveren met doelpunten en assists. Het was pittig om tegen degradatie te spelen, hoewel we onszelf op tijd in veiligheid brachten. Toch bleef er veel bij het oude en ik voorzag problemen voor het komende seizoen. De selectie was al krap en diverse spelers kozen voor een andere club. Zelf had ik geen zin in nog zo'n seizoen, want ik heb nog altijd min ambities. Wel wil ik stellen dat het niets te maken heeft met Huig Jan Heeringa en Cor Varkevisser. Deze trainers hebben er alles aan gedaan en ik heb altijd vertrouwen gekregen."

Hard werken

Khalid, bij elke club waar hij speelde goed voor doelpunten, raakte in gesprek met andere clubs en zijn vertrek bij Sporting Leiden werd onvermijdelijk. "Bij DoCoS had ik het beste gevoel. Bert Peet ken ik al langer en hij had een goed verhaal en dat geldt ook voor de nieuwe trainer. Er staat een heel behoorlijke selectie en ik schat in dat we top vijf moeten kunnen gaan spelen. Er zijn veel zondagclubs bijgekomen en daarvan is bekend dat het niveau ten opzichte van de zaterdag lager ligt. Niet alle clubs zeggen mij wat in deze klasse, maar ik zie mogelijkheden voor een hoopgevend seizoen. Ik zal zeker weer mijn verantwoordelijkheid pakken, maar in eerste instantie zal ik mij op mijn eigen functioneren richten. Afgelopen seizoen heb ik enkel in het bekertoernooi een duel gemist en verder alles gespeeld. Het streven is nu ook weer om zoveel mogelijk te spelen en van waarde te zijn met hard werken, doelpunten en assists."

Muziek

De in de horeca werkzame aanwinst van DoCoS laat weten gretiger dan ooit te zijn. "Dat wil ik zeker gaan uitstralen. Waar ik ook speel, ik wil altijd presteren en kan er niet tegen dat er niet ver na een verloren wedstrijd alweer wordt gelachen en dat de muziek keihard aangaat. Ik baal altijd van een verliespartij. Dat is de aard van het beestje. Mijn ambities sluiten aan bij die van DoCoS en ik blij met de gemaakte keuze."

Top vijf

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq