Soepele zege DoCoS

Koploper DoCoS heeft tegen hekkensluiter Rohda ’76 geen fout gemaakt. Voor eigen publiek werd een soepele 5-0 overwinning geboekt.

Leiden, 19 maart 2016 – DoCoS heeft voor eigen publiek tegen hekkensluiter Rohda ’76 een soepele 5-0 zege behaald. Bij rust leidde koploper DoCoS met 3-0. DoCoS houdt het gat met de naaste belagers Kagia en Koudekerk op 6 en 7 punten omdat beide achtervolgers evenmin geen fout maakten.

DoCoS trof in Rohda ’76, dat volgende week zijn twintigste verjaardag viert, een tegenstander die zich niet ingroef. Frank en vrij trokken de gasten uit Bodegraven ten aanval. Gevaarlijk werden de blauwwitten uit Bodegraven niet. Na de openingsfase trok DoCoS het duel naar zich toe, kreeg een handvol hele en halve kansen voor Ravensbergen, Van Empel en Bouwmans, alvorens halverwege de eerste helft de openingstreffer werd aangetekend.

Bouwmans legde vanuit de DoCoS-defensie de bal over de verdediging van de gasten waarna spits Chris van Empel de bal met links in de verre hoek schoot: 1-0. Twee minuten later werd de score verdubbeld. Na een overtreding op Ravensbergen nam Zweistra de vrije trap met precisie. Hij legde de bal op het hoofd van de opspringende Gonlag die de bal keurig binnenkopte: 2-0. Vlak voor rust besloot DoCoS een fase van goed combinatiespel met een derde doelpunt. Na een aanval die uiteindelijk over links werd opgebouwd, tekende Chris van Empel voor de afronding: 3-0.

Net voor rust leek Rohda ’76 zo waar de eer te redden. Verdediger Wahl probeerde het met een schot van afstand, doelman Mitchel van Abswoude kreeg de bal niet klemvast maar voordat de Rohda-spits kon intikken, ruimde Danny Maaskant de bal op.

Eenzijdig duel

DoCoS bleef na rust de dominerende ploeg. Trainer Nico van der Salm paste enkele wissels toe maar dat deed geen afbreuk aan de verhoudingen op de grasmat. DoCoS bleef combinerend en qua vechtlust de bovenliggende partij. Twee doelpunten werden er nog aan het totaal toegevoegd. Chris van Empel benutte een strafschop voor 4-0 nadat hij gehaakt was door Rohda-doelman Van Daalen. Van Empel scoorde ook nog een vierde treffer maar die werd afgekeurd omdat hij in buitenspelpositie stond, zoals een tweede doelpunt van Gonlag in de eerste helft ook vanwege offside werd afgekeurd. De vijfde treffer van de middag kwam op naam van invaller Mitchel Klein die de bal inschoot na een vlotte aanval over de rechterkant die besloten werd met een assist van Sven Ravensbergen.

Top-trio maakt geen fouten

Koploper DoCoS won dus met 5-0 van hekkensluiter Rohda ’76. Nummer twee Kagia blijft op zes punten omdat er werd gewonnen van nummer voorlaatst Hazerswoudse Boys (4-1) en Koudekerk blijft derde op zeven punten door de krappe 2-3 zege bij Floreant. Met Pasen speelt DoCoS geen competitievoetbal. De volgende horde op weg naar de titel kan worden genomen op zaterdag 2 april in Zwammerdam.

Karakteristieken DoCoS – Rohda ’76 5-0 (3-0) 23. Chris van Empel 1-0, 25. Tim Gonlag 2-0, 41. Chris van Empel 3-0, 54. Chris van Empel (penalty) 4-0, 77. Mitchel Klein 5-0.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Rico Bouwmans (51. Mitchel Klein), Danny Maaskant, Rowin Peet, Arthur Schiebroek (59. Joshua Overvliet), Sven Ravensbergen, Melvin Zweistra (63. Erik van der Pot), Tim Gonlag, Chris van Empel en Nils Slingerland.

Bij de foto: de opkomst van beide teams van DoCoS en Rohda 76:

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq