Spectaculaire zege DoCoS

DoCoS heeft een spectaculaire 5-4 zege geboekt in een aantrekkelijke topper met nummer DSO.

Leiden, 3 december 2016 – DoCoS heeft een spectaculaire zege geboekt in een bijzonder aantrekkelijke topper met nummer twee DSO uit Zoetermeer. DoCoS kwam twee keer terug van een achterstand van 1-3 en 3-4 om uiteindelijk in de slotfase niet alleen gelijk te maken maar ook diep in blessuretijd de 5-4 zege binnen te slepen. Matchwinnaar was invaller Daan Hoogbruin.

DoCoS, nummer vijf op de ranglijst, en DSO, de nummer twee, met een onderling verschil van twee punten legden vanaf het eerste fluitsignaal een aantrekkelijke wedstrijd op de Leidse voetbalmat. DSO zocht met vinnig en flitsend combinatiespel het doel van DoCoS op, kreeg ook de eerste doelkans via Van den Berg, maar DoCoS sloeg als eerste toe. Uit een fraaie dieptepass van Danny Maaskant leek Sven Ravensbergen te scoren, maar de bal kwam via de doelman voor de voeten van Chris van Empel die de bal in het doel schoot: 1-0.

DSO raakt niet van de wijs; integendeel de gasten en in het bijzonder de watervlugge en behendige linksbenige Montanus deed er een schepje bovenop. Eerst haalde Montanus met links uit maar pakte doelman Van Abswoude de bal, nog geen twee minuten later liet Montanus drie verdedigers zijn hielen zien om vervolgens verwoestend de bal in het doel te schieten: 1-1. De anders zo solide DoCoS-defensie kraakte en hoe. Nog geen drie minuten later gaf Montanus een gevaarlijke voorzet, de bal werd door DSO-spits Halfhuid op de lat gekopt, waarna Leslie van den Berg raakt prikte.

Er kondigde zich een doelpuntenfestival aan. DoCoS antwoordde met een schot van Elkerbout en kansen voor Maaskant en Ravensbergen. Maar het was DSO dat raak schoot: Tim Lamboo krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verste bovenhoek: 1-3. Een minuut later was DoCoS weer terug in de race: Sven Ravensbergen werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd door aanvoerder Danny Maaskant benut: 2-3. Beide ploegen zochten ook daarna naar doelpunten, kregen kansen maar doelpunten bleven in de aantrekkelijke eerste helft verder uit.

Sterk DoCoS

In de tweede helft nam DoCoS het initiatief in handen en beloonde zichzelf al snel met de gelijkmaker. Een snelle aanval over links besloten met een fraaie, lage voorzet van Nils Slingerland vormde de assist. Spits Chris van Empel was in het duel met DSO-doelman Leon Kleis slimmer en tekende voor de gelijkmaker: 3-3. DoCoS was de bovenliggende partij maar kansen waren er voor beide ploegen. En juist in een fase waarin DoCoS, na het uitvallen van Tim Gonlag, naar zijn ritme zocht, kwam DSO opnieuw op voorsprong. Simon Jouby verdedigde de bal niet goed uit, waarna Danny Maaskant aan de noodrem trok: penalty, benut door Vincent Visser: 3-4.

DoCoS herpakte zich en trok vol energie en overtuiging ten strijde om in ieder geval de gelijkmaker binnen te slepen. Joshua Overvliet was er na een prachtige aanval dichtbij, maar de DSO-doelman kon de bal nog net met een handbeweging pareren. Vlak voor tijd was het toch raak. Melvin van Gent plaatste de bal uit een vrije trap bij de tweede paal, waar een misverstand tussen de DSO-verdediging en hun doelman koeltjes werd afgestraft door Danny Maaskant: 4-4.

DoCoS rook de winst, DSO probeerde het wel maar met veel minder overtuiging en energie dan in het begin van de wedstrijd. Chris van Empel had pech dat zijn kopbal in blessuretijd op de lat kwam, maar uiteindelijk werd de inzet van DoCoS beloond. Uit een door Melvin van Gent bevochten en genomen hoekschop schoot Joshua Overvliet de bal op de paal waarna de terugspringende bal door invaller Daan Hoogbruin werd ingeschoten: 5-4.

DoCoS terug in top-3

DoCoS keert door de winst op DSO terug in de top-3. DoCoS is derde en sluit zaterdag de eerste competitiehelft af met een uitwedstrijd bij CWO in Vlaardingen, dat afgelopen zaterdag verloor van de nieuwe nummer twee, RCL uit Leiderdorp.

Karakteristieken DoCoS-DSO 5-4 (2-3). 11. Chris van Empel 1-0, 13. Mike Montanus 1-1, 16. Leslie van den Berg 1-2, 25. Tim Lamboo 1-3, 26. Danny Maaskant (penalty) 2-3, 51. Chris van Empel 3-3, 66. Vincent Visser (penalty) 3-4, 87. Danny Maaskant 4-4, 90+4. Daan Hoogbruin 5-4.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Tim Gonlag (59. Melvin van Gent), Danny Maaskant, Rowin Peet, Joshua Overvliet, Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Roy Elkerbout (46. Mitchel Klein), Chris van Empel, Nils Slingerland (81. Daan Hoogbruin).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq