Strijdlustig DoCoS haalt gelijkspel uit het vuur tegen Westlandia

DoCoS heeft met tien man in de slotfase tegen Westlandia een verdiend gelijkspel uit het vuur gesleept.

LEIDEN, 19 september 2020 – DoCoS is de eerste competitieronde in de tweede klasse C West II begonnen met een gelijkspel tegen Westlandia uit Naaldwijk. De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong maar een vol overgave strijdend DoCoS zette vrijwel de gehele tweede helft Westlandia vast op eigen veld, kwam met tien man te spelen maar scoorde toch de dik verdiende gelijkmaker in de slotfase: 1-1.

Voor het eerst sinds 7 maart 2020, toen de laatste wedstrijd werd gespeeld van het door de uitbraak van het coronavirus afgebroken vorige seizoen, begon DoCoS vandaag weer aan een competitieduel. DoCoS kende een behoorlijke start en had in het eerste kwartier een tweetal mogelijkheden via spits Mitchel Klein maar de Westlandia-doelman bleek telkens te sterk. De bezoekers zochten met lange ballen de beweeglijke voorwaartsen en daar had DoCoS niet goed het oog in.

Vrijgelaten

Een paar keer kwam DoCoS goed weg, maar halverwege de eerste helft ging het mis. De doorgelopen Stefan Bron werd geen strobreed in de weg gelegd, toen hij de bal van achteruit aangespeeld kreeg, doelman Van Abswoude kwam uit zijn doel maar de Naaldwijkse aanvaller lepelde de bal op keurige wijze over de DoCoS-doelman in het doel. Een paar minuten later dacht DoCoS de gelijkmaker binnen te hebben, nadat Dylan Victory de bal in het doel schoot maar het Leidse feest ging vanwege buitenspel niet door. DoCoS op zijn beurt mocht van geluk spreken dat Bron bij een nieuwe vrije kans minder scherp schoot zodat doelman Van Abswoude een tweede doelpunt kon voorkomen.

Strijdlust

Na rust drong DoCoS de bezoekers vrijwel de gehele tweede helft terug op eigen helft. Opbouwend probeerde DoCoS een gaatje te vinden in de Naaldwijkse defensie, maar echte kansen leverde dat niet op. De beste kans viel halverwege te noteren aan de andere kant toen de Westlandiaspits (nr. 9) de bal vanaf afstand in het doel probeerde te schieten. Doelman Van Abswoude was juist op tijd terug op nieuw onheil te voorkomen.

Rood

Een kwartier voor tijd moest Pieter Maat met een tweede gele kaart van het veld, zodat DoCoS met tien man moest proberen de dreigende nederlaag af te wenden. Quendrim Gashi kreeg direct daarna een bovenste beste kans, maar kopte de bal in vrije positie, uit een voorzet van Rowin Peet, naast het doel.

DoCoS bracht twee nieuwe spitsen in het veld, stopte nog meer energie en strijdlust in zijn spel, zag dat de bezoekers (nr. 11) een nieuwe kans onbenut lieten en sloeg toen alsnog toe. Jongeling Tygo Groen gaf een perfecte assist waarna Quendrim Gashi de bal dit keer wel de goede richting meegaf: 1-1. Daarna volgde nog vijf sidderende minuten blessuretijd met een goede kans voor Westlandia (nr. 12 schoot de bal in een scrimmage over het doel van DoCoS) waardoor DoCoS een dik verdiend gelijkspel uit het vuur sleepte.

Vijfde plaats

DoCoS staat door het gelijkspel tegen Westlandia op een gedeelde vijfde plaats samen met onder meer stadgenoot UVS dat met 1-1 terugkwam van Kagia. De eerste koploper is RCL dat WateringseVeld Kranenburg met 4-0 terug naar Den Haag stuurde. DoCoS speelt komende zaterdag uit bij Berkel dat verraste met een 0-1 overwinning bij Vitesse Delft.

Karakteristieken

DoCoS – Westlandia 1-1 (0-1). 25. Stefan Bron 0-1, 89. Quendrim Gashi 1-1.

Bijzonderheden: 76′ Pieter Maat twee keer geel, dus rood.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen (79. Chris van Empel), Pieter Maat, Iljes Amine, Rowin Peet, Simon Jouby, Dylan Victory, Quendrim Gashi, Tygo Groen (90. Deniz Poelsma), Mitchel Klein en Roy Elkerbout (80. Martijn Guijt).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq