Teamduo A1-F8 glorieus winnaar Brevinibokaal Jeugd

De Brevinibokaal Jeugd 2016 is gewonnen door het teamduo A1-F8. Dit duo kwam na de winterstop aan kop en beide veel scorende teams hebben de concurrentie geen kans meer gegeven.

LEIDEN, 31 mei 2016 – Het teamduo A1-F8 heeft op glorieuze wijze de Brevinibokaal Jeugd 2016 gewonnen. De top-3 wordt gecompleteerd door de teamduo’s C1-D1 en A3-F1. De spelers van deze zes teams krijgen op 18 juni de bijbehorende bokalen en prijzen uitgereikt voor de Brevinibokaal Jeugd.

De strijd om de Brevinibokaal Jeugd, de prestatiebokaal van de jeugd die je alleen kunt winnen met een ander team samen onder het motto Door Combinatie Sterk, DoCoS, was dit seizoen lang heel spannend. Na de Kerst pakte het teamduo A1-F8 de koppositie. Beide teams bleven veel scoren en vooral veel winnen – de F8 maakte 150 doelpunten en won alles – en lieten dus niet meer toe dat de andere teamduo’s de eerste plaats konden veroveren.

Achter de koploper was het wel erg spannend wie ook in de top-3 zou eindigen. Zes teamduo’s finishten uiteindelijk op 2 of meer punten gemiddeld en het teamduo C3-F6 dat met de krokusvakantie nog tweede stond, kwam uiteindelijk net onder het gemiddelde van twee punten uit.

Twee: teamduo C1-D1

De uiteindelijke nummer twee is het teamduo C1-D1 geworden, die na een moeizaam begin is opgeklommen. De finish van dit teamduo was sterk. Beide teams zijn in hun klasse ook kampioen geworden. En de optelsom is dus een tweede plaats in de strijd om de Brevinibokaal Jeugd.

Brons: teamduo A3-F1

De derde prijs is veroverd door het teamduo A3-F1. Het verschil met de nummer 4 D4-F4 was erg klein. Een zege of een nederlaag had de rollen kunnen omdraaien. Daarbij had het teamduo A3-F1 misschien nog wel het geluk dat de laatste wedstrijd van de A3 niet meer is gespeeld. Maar of die dan was verloren, moet worden betwijfeld want de A3 was dit seizoen een van de tien kampioensploegen van DoCoS.

De eindstand van de Brevinibokaal Jeugd 2016 met achtereenvolgens linkerrijtje en rechterrijtje:

De Brevinibokaal Jeugd is de prestatiebokaal van DoCoS die je als teamduo kunt winnen. Winnen doe je niet alleen, maar deze bokaal win je samen. De resultaten van de gelote teamduo’s in de competitie worden bij elkaar opgeteld en op basis van puntengemiddelde wordt de ranglijst opgesteld.

De top-3 in de strijd om de Brevinibokaal Jeugd wordt gehuldigd tijdens de huldiging van kampioenen en bekerwinnaars op zaterdag 18 juni 2016. De huldigingsavond begint met een inloop om 17.30 uur en het officiele gedeelte eindigt om 20 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq