Ted van Berkel, oud-hoofdtrainer DoCoS, overleden

Voormalig DoCoS-trainer Ted van Berkel (58) is dinsdag overleden aan de gevolgen van lymfeklierkanker.

LEIDEN, 9 augustus 2016 – Ted van Berkel (58) is overleden aan de gevolgen van lymfeklierkanker. Van Berkel was drie seizoenen (2007-2010) hoofdtrainer van DoCoS dat toen nog uitkwam in het zondagvoetbal. Het bestuur van DoCoS condoleert nabestaanden en naaste familie met dit zware verlies.

Ted van Berkel was als voetballer actief voor onder meer Noordwijk en Lugdunum. Hij trainde diverse amateurverenigingen in de regio Leiden, als laatste Stompwijk ’92. Daar keerde Van Berkel dit voorjaar – kort voor zijn 58e verjaardag – terug op de bank nadat hij de strijd tegen zijn ziekte leek te hebben overwonnen. Van Berkel sprak daarover openhartig in een gesprek met Hennie Kanbier van Leiden Amateurvoetbal, klik hier op de titel van dit gesprek: Ted van Berkel vanuit de hel terug op het veld.

Laatste zondagtitel

Ted van Berkel kreeg DoCoS in 2007 onder zijn hoede toen het eerste elftal na twaalf seizoenen derde, tweede en derde klasse was teruggekeerd naar de vierde klasse van het zondagvoetbal. Van Berkel debuteerde met een vijfde plaats. In zijn tweede seizoen, in het voorjaar van 2009, leidde Ted van Berkel DoCoS naar het kampioenschap in de 4e klasse A zondag, behaald na een 0-1 zege bij Altior in Langeraar. Achteraf is dat de laatste zondagtitel van DoCoS geworden. De terugkeer in de 3e klasse – met stadgenoot UVS, de latere kampioen, als een van de tegenstanders – werd geen succes: DoCoS eindigde als twaalfde en laatste en degradeerde.

Na het vertrek van Van Berkel speelde DoCoS nog drie seizoenen zondagvoetbal alvorens er definitief werd gekozen voor het zaterdagvoetbal. Van Berkel vertrok naar Alphia en daarna in 2014 naar Stompwijk ’92.

Bron foto: Leiden Amateurvoetbal/HK

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq