Thuis tegen achtervolger HVC '10

DoCoS ontvangt zaterdag HVC ’10. De achtervolger uit Hoek van Holland, vier punten achter DoCoS, aast op een zege om kans te houden op nacompetitie om promotie.

Leiden, 5 april 2017 – DoCoS, dat de wonden likt van het onnodige verlies bij VDL in Maassluis, ontvangt zaterdag HVC ’10. De bezoekers hebben vier punten achterstand op DoCoS en azen op een zege om kans te houden op nacompetitie om promotie. Voor DoCoS de uitdaging om de Hoek van Hollanders op afstand te houden en vooral om de nare smaak van de nederlaag bij VDL weg te spoelen.

HVC ’10 is een tegenstander met pieken en dalen. De bezoekers kwamen slecht uit de winterstop. Van de eerste vijf duels gingen er drie verloren (Valken ’68, Soccer Boys en RCL), een gelijkspel (UVS) en een overwinning (Lyra). Na de nederlaag bij RCL, vier weken geleden, kreeg HVC ’10 de goede smaak weer te pakken. Er werd gewonnen van VDL (3-1), het bezoek aan Schiedam bij hekkensluiter Kethel Spaland werd afgesloten met een ietwat teleurstellend 3-3 gelijkspel terwijl afgelopen zaterdag van het sterke CWO met 2-0 werd gewonnen.

Winst bij koploper HVC ’10

Lees verder na de foto

Bij de foto: DoCoS viert feest nadat er een doelpunt is gemaakt in de gewonnen uitwedstrijd bij HVC ’10

In de uitwedstrijd in Hoek van Holland verraste DoCoS de toenmalige koploper met een 0-2 overwinning. HVC ’10 zakte daarna weg naar de subtop en probeert het seizoen nu alsnog van een fraai slot te voorzien. Daarvoor is nodig dat er bij DoCoS wordt gewonnen omdat dat de enige kans is op het behalen van deelname aan de nacompetitie om promotie.

DoCoS op zijn beurt leed afgelopen zaterdag bij VDL al zijn vierde nederlaag sinds de winterstop. Eerder werd er verloren van de nummers een en twee Te Werve en RCL. Bovendien werd er verloren van hekkensluiter Kethel Spaland. De nederlaag bij VDL (3-2) was onnodig en was daarom ook teleurstellend. DoCoS verloor daardoor de aansluiting met nummer twee RCL. DoCoS staat gedeeld derde met Valken ’68, dat de tweede periodetitel won. Een zege of een gelijkspel tegen HVC ’10 betekent dat DoCoS uitzicht blijft houden op een mooi seizoensslot met mogelijk deelname aan de nacompetitie.

Fusieclub

HVC ’10 is een fusieclub die zes jaar geleden ontstond uit een fusie van vv Hoek van Holland en vv Hoekse Boys, die beiden al decennia op het niveau van derde en vierde klasse speelden. Het eerste elftal van HVC ’10 begon in de 3e klasse en debuteerde met het kampioenschap. De beloning: promotie naar de tweede klasse. In het derde seizoen in de 2e klasse eindigde HVC ’10 als tweede en promoveerde via de nacompetitie naar de 1e klasse. Het verblijf in de 1e klasse – met onder meer duels tegen Voorschoten ’97 – duurde een seizoen. HVC ’10 ontsnapte aan directe degradatie maar delfde het onderspit in de nacompetitie. Afgelopen seizoen slaagde HVC ’10 er niet in om een rol van betekenis te spelen in een poging het verloren terrein goed te maken.

Het duel tussen DoCoS en HVC ’10 begint zaterdag om 14.30 uur in het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq