Topper tegen Koudekerk

DoCoS speelt zaterdag een topduel tegen Koudekerk. Inzet is een plek in de top-3 van de 3e klasse.

LEIDEN, 13 oktober 2015 – DoCoS ontvangt zaterdag Koudekerk, de nummer vier tegen de nummer drie. Inzet is een plek in de top-3 van de ranglijst in de 3e klasse A. De titelfavoriet uit Koudekerk heeft twee punten meer als DoCoS, scoort gemiddeld per wedstrijd vier doelpunten tegen twee doelpunten (23 om 13 in het voordeel van Koudekerk) voor DoCoS en heeft vier treffers meer moeten incasseren dan DoCoS (9 om 13 in het voordeel van DoCoS).

Koudekerk dankt de status van titelfavoriet aan de goede prestaties van vorig seizoen. De gasten uit Koudekerk aan den Rijn eindigden uiteindelijk als vierde nadat zij lange tijd meededen om het kampioenschap. De laatste weken heeft Koudekerk, na een moeizame start, de vaart er weer in zitten. Lugdunum werd met 5-2 overlopen, Oegstgeest werd met 10-2 gedeklasseerd en Kagia werd in Koudekerk met 3-2 verslagen.

DoCoS slaagde er niet in om van Kagia te winnen: 2-2 dankzij een ongelukkige strafschop tegen in de laatste minuut. Sindsdien won DoCoS twee wedstrijden, thuis van Hazerswoudse Boys (3-0) en uit, afgelopen zaterdag, van Floreant (1-2), dat net als Koudekerk vorig jaar meestreed om de titel maar de deelname aan de nacompetitie evenmin wist te verzilveren met promotie naar de tweede klasse.

DoCoS en Koudekerk houden in de onderlinge duels elkaar in balans. Vorig seizoen beet DoCoS twee keer in het stof. Thuis verloor DoCoS met 0-1, wat een magere afspiegeling was van de krachtsverhoudingen. Uit verloor DoCoS met 4-1. Twee seizoenen geleden, toen DoCoS debuteerde in de 3e klasse en voor het eerst tegen Koudekerk speelde, werd er twee keer gewonnen. In Koudekerk won DoCoS met 2-4, onder meer door een prachtig doelpunt van Erik van der Pot, en thuis won DoCoS met 2-1.

Het duel tussen nummer vier DoCoS en nummer drie Koudekerk is in ieder geval op papier een echte topper. Op het veld moet blijken wat dat waard is. Feit is dat beide ploegen uit de laatste vier wedstrijden 10 punten haalden. De aftrap zaterdag op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg is om 14.30 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq