Topper van DoCoS bij nummer twee CVC Reeuwijk

DoCoS kan in de uitwedstrijd bij nummer twee CVC Reeuwijk een belangrijke stap zetten op weg naar de titel. Met nog vier wedstrijden te gaan, heeft DoCoS zeven punten voorsprong en nog zes winstpunten nodig om zeker van de titel te zijn.

LEIDEN, 16 april 2016 – Koploper DoCoS heeft nog zes winstpunten nodig om het kampioenschap in de 3e klasse A binnen te halen. Een hele grote stap naar de titel kan DoCoS zetten in de uitwedstrijd, komende zaterdag 23 april, bij nummer twee CVC Reeuwijk. Er is een theoretische kans om bij CVC het kampioenschap al binnen te halen, maar dat moet er zelf worden gewonnen en moet Koudekerk bij BSC ’68 punten verliezen.

Het duel tussen CVC Reeuwijk en DoCoS is dit weekend de topper in de 3e klasse A. De Reeuwijkers, die al vijf wedstrijden op rij hebben gewonnen, zijn na de zege bij Kagia de nieuwe nummer twee en DoCoS is de koploper. In de uitwedstrijd bij CVC verdedigt DoCoS een voorsprong van zeven punten op de gastheren. Koudekerk staat derde op acht punten.

Winnen door DoCoS in Reeuwijk betekent dat CVC met nog drie wedstrijden te gaan op tien punten achterstand komt. In dat geval bestaat de kans dat DoCoS kampioen is, maar dan moet er wel aan een belangrijke voorwaarde worden voldaan waar DoCoS geen grip op heeft: Koudekerk moet dan gelijk spelen of verliezen bij BSC ’68.

Wanneer DoCoS gelijk speelt bij CVC Reeuwijk blijft de voorsprong op de Reeuwijkers met nog drie wedstrijden te gaan zeven punten. Wanneer Koudekerk in dat geval wint, worden de Koudekerkers de nieuwe nummer twee op zes punten met nog drie wedstrijden te gaan.

Wanneer DoCoS verliest, komt CVC Reeuwijk tot op vier punten van DoCoS. In dat geval blijft DoCoS de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en is de uitgangssituatie hetzelfde als voor de wedstrijd bij CVC: er moeten in de laatste vier wedstrijden zes winstpunten gehaald worden ten opzichte van de naaste belagers CVC Reeuwijk en Koudekerk.

Spannend

Winnen bij CVC Reeuwijk is een een verre van gemakkelijke opgave. De Reeuwijkers hebben de laatste vijf wedstrijden allemaal gewonnen, zijn dus als de nummer twee de dichtste achtervolger van koploper DoCoS en voeren bovendien fier de strijd om de derde periodetitel aan. DoCoS telt daarin als winnaar van de tweede periode niet mee. De enige belager van CVC is WDS, dat op twee punten staat. Zowel CVC als DoCoS spelen nog tegen WDS.

Eerder in het seizoen speelden DoCoS en CVC, in de laatste wedstrijd voor de winterstop, bij DoCoS met 1-1 gelijk. De Reeuwijkers scoorden pas heel laat gelijk maar hadden dat duel in de allerlaatste seconden ook nog kunnen winnen. Na de winterstop begon CVC Reeuwijk voortreffelijk voor eigen publiek: Koudekerk werd met 7-2 opgerold. Ook DWO en Lugdunum vingen na de winterstop bot bij CVC dat voor eigen publiek in de tweede seizoenshelft alleen verrassend verloor van NSV ’46.

Programma

Het duel CVC Reeuwijk – DoCoS begint zaterdag 23 april om 14.30 uur op het sportpark van CVC in Reeuwijk.

Het programma van DoCoS:

23 april – CVC Reeuwijk – DoCoS

30 april – DoCoS – BSC ‘68

7 mei – DoCoS – WDS

14 mei – DWO – DoCoS

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq