Trainingen jeugd DoCoS op veld 5 in de knel door lichtperikelen

De trainingen van een deel van de jeugdteams van DoCoS ondervindt hinder van kunstlichtperikelen. Het bestuur hoopt op een snelle oplossing.

Een deel van de jeugdteams van DoCoS traint met ingang van dit seizoen op veld 5. Dit veld – naast de 3 Oktoberhal – was tot afgelopen seizoen door het sportbedrijf van de gemeente Leiden toegewezen aan vv Leiden. Met ingang van dit seizoen heeft het sportbedrijf bepaald dat de teams van DoCoS hier door de week kunnen trainen (en op zaterdag wedstrijden kunnen spelen). DoCoS had met zijn groot aantal teams volgens de KNVB-normen recht op meer velden. Het sportbedrijf honoreerde dat door het voetbalveld naast de 3 Oktoberhal toe te wijzen aan DoCoS.

Invallende duisternis

Zoals altijd worden de dagen in oktober steeds korter en is het vroeger donker. Helaas blijft het vooralsnog op veld 5 als het donker wordt ondanks de kunstlichtmasten donker omdat er een probleem is tussen vv Leiden en het sportbedrijf over het in werking stellen van de kunstverlichting van dit veld. Het bestuur van DoCoS heeft al vanaf medio september contact met het sportbedrijf van de gemeente Leiden die het veld verhuurt. Voorzitter Jasper van Marwijk heeft meermalen per week contact gezocht met het sportbedrijf. DoCoS hoopt en verwacht dat bij het ingaan van de wintertijd – komend weekend – de kunstlichten tijdens de trainingen aangaan zodat de jeugd van DoCoS niet de dupe hoeft te worden en hun wekelijkse trainingen moet missen. ‘Wij moeten echter de onderhandelingen tussen de gemeente Leiden en vv Leiden afwachten’, aldus voorzitter Jasper van Marwijk.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq