Tweede finale voor DoCoS uit bij Berkel

Uit bij nummer vijf Berkel speelt DoCoS zaterdag zijn tweede finale voor klassebehoud.

LEIDEN, 4 april 2019 – DoCoS speelt zaterdag zijn tweede finale voor klassebehoud. Uit in Berkel treft DoCoS een ploeg die maandenlang op de nu door DoCoS ingenomen dertiende plek stond, maar die afgelopen maand maart is opgeklommen tot de vijfde plaats op de ranglijst. DoCoS moet in deze tweede finale winnen om het gat van vier punten naar de veilige elfde plaats te verkleinen.

DoCoS staat, na de overtuigende 4-0 zege op hekkensluiter TAVV, nog altijd op de dertiende plaats. De winst tegen TAVV betekende dat de afstand tot rechtstreekse degradatie (de veertiende plek) is vergroot tot zeven punten. Daarmee is DoCoS er nog niet, want de dertiende plaats betekent evenals de twaalfde plaats, wanneer die wordt bezet aan het einde van het seizoen, nacompetitie om behoud. Na de zege in de eerste finale om klassenbehoud tegen TAVV moet DoCoS uit bij Berkel de volgende stap zetten, richting de veilige elfde plek.

DoCoS treft met Berkel een tegenstander die tot enkele weken geleden op de dertiende plaats stond. Maar na de winst van 3-1, afgelopen zaterdag, in het restant van het duel tegen HVC ’10 is Berkel opgeklommen naar de vijfde plaats. Berkel heeft acht punten meer dan DoCoS. DoCoS staat daarmee voor een zware opgave, maar na het overtuigende optreden in de eerste finale om klassenbehoud tegen TAVV mag DoCoS in deze tweede finale om klassenbehoud laten zien dat ook tegen ploegen die hoger op de ranglijst staan een goed resultaat kan worden behaald.

Linker- tegen rechterrijtje

Het uitduel van DoCoS bij Berkel is de 21e competitiewedstrijd en betekent de start van de laatste serie van zes wedstrijden die uit twee blokken bestaat. Het aprilblok met drie competitiewedstrijden (6 april, 13 april en Paaszaterdag 20 april) gaat helderheid verschaffen hoe de verhoudingen zijn voor het finaleblok van drie competitieduels in mei. In de tweede klasse C zijn de verschillen tussen de bovenste en onderste helft van de ranglijst klein: nummer vier VELO en nummer vijf Berkel hebben na twintig wedstrijden slechts zeven punten voorsprong op de twaalfde plaats, die wordt bezet door Sportclub Monster, en die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent.

Alleen de top-drie – koploper Voorschoten ’97, nummer twee UVS en nummer drie DSO – hoeft niet meer te vrezen voor degradatiegevaar. Alle andere ploegen kunnen bij een slechte serie nog in problemen komen. Het wordt daarom extra interessant te zien wat de 21e competitieronde zegt over de krachtsverhoudingen tussen de onderste en de bovenste zeven ploegen. De zeven duels die zaterdag op het programma staan gaan allemaal tussen een ploeg uit het linkerrijtje tegen een team uit het rechterrijtje van de ranglijst. Ook om die reden is het uitduel van DoCoS bij Berkel een tweede finale in de strijd om klassebehoud die dubbel kan tellen.

Aftrap

De aftrap van het duel van nummer dertien DoCoS bij Berkel is zaterdag om 14.30 uur op sportpark Het Hoge Land, Hoge Land 25 in Berkel en Rodenrijs in de gemeente Lansingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq