Valse start DoCoS bij Van Nispen

DoCoS is de competitie gestart met een nederlaag (3-1) bij debutant Van Nispen in De Zilk.

LEIDEN, 21 september 2019 – DoCoS is de competitie gestart met een nederlaag (3-1) bij debutant Van Nispen. DoCoS kan de nederlaag vrijwel volledig op eigen conto schrijven door een onthutsende start: na tien minuten had Van Nispen al twee keer gescoord. In het restant van de wedstrijd kon een dominanter DoCoS het verdedigende Van Nispen niet uiteen spelen.

Het blijft heel bijzonder: op het kleinere bijveld van Van Nispen speelt de zaterdagtweedeklasser terwijl op het fraaie hoofdveld een van de recreatieteams van Van Nispen speelt. Op de kunstgrasmat bij de duinen speelde Van Nispen in de eerste helft met de wind mee en dat gaf de thuisclub vleugels. Hoewel, de eerste kans was in de eerste minuut voor Lars de Ridder maar die kon helaas de bal niet in het doel prikken.

Cadeautje

Van Nispen was een stuk effectiever en had daarbij wel het geluk dat de scheidsrechter tot verbazing van iedereen een strafschop toekende. “Dat was geen penalty”, aldus een begeleider van Van Nispen na afloop. Jeffrey Koemans pakte het cadeautje vakkundig uit: 1-0. Enkele minuten later was het weer raak en die mocht DoCoS zichzelf aanrekening. Balverlies op het middenveld leidde tot een vlotte diepe counter waarbij Jon-Joost Cornelissens het eindstation vormde: 2-0. Niet veel later werd het bijna 3-0 toen de scheidsrechter een tackle tot verrassing van menigeen beoordeelde als een overtreding. Koemans kreeg een tweede kans vanaf elf meter maar doelman Joris van Harmelen pareerde de bal uit deze penalty vakkundig. DoCoS probeerde tegen de wind Van Nispen vast te zetten en kreeg twee goede kansen maar de bal, ingeschoten door Sandjai Gajadien, werd op de lijn gekeerd en de inzet van Milan Filippo miste de noodzakelijke scherpte.

Geen penalty

Na rust kwam DoCoS – met de wind mee – direct tot een fraaie aansluitingstreffer. Vanaf de hoek van het strafschopgebied schoot Lars de Ridder met links op mooie wijze de bal in de verste kruising: 2-1. DoCoS zette Van Nispen de gehele tweede helft onder druk. De lange, stevige defensie van de gastheren lieten zich niet van de wijs brengen en de aanvallers kwamen zelfs een enkele keer tot een gevaarlijke tegenstoot maar opnieuw doelman Joris van Harmelen voorkwam erger.

De beste kans op de gelijkmaker kwam er niet. Enno van Wieringen werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar tot verbazing van vriend en vijand wilde de scheidsrechter van geen strafschop weten. “Dat was een penalty”, aldus de begeleider van Van Nispen na afloop.

DoCoS probeerde het daarna nog wel, maar duidelijk was dat het geloof in een goede afloop was verdampt door het inconsequente warrige fluiten van de scheidsrechter. Dat het daarna nog in blessuretijd 3-1 werd voor de thuisclub was alleen van belang voor de statistieken.

Twaalfde plaats

DoCoS staat daarmee na de eerste competitieronde op de twaalfde plaats, dezelfde plek als waarop de competitie vorig seizoen eindigde. Het gedegradeerde Westlandia staat dertiende en hekkensluiter is stadgenoot UVS dat onverwacht met 0-2 onderuit ging in de streekderby tegen RCL. DoCoS ontvangt zaterdag Soccer Boys uit Bleiswijk dat vandaag voor eigen publiek startte met een nederlaag (1-2) tegen Kagia.

Karakteristieken

Van Nispen – DoCoS 3-1 (2-0). 7. Koemans 1-0 (penalty), 10. Cornelissens 2-0, 24. Koemans, penalty gestopt, 46. Lars de Ridder 2-1, 90+4. Cornelissens 3-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuijzen, Sean Armitage, Robin Brasker, Enno van Wieringen, Simon Jouby (70. Roy Elkerbout), Sven Ravensbergen (83. Shairon Mhanni), Quendrim Gashi, Milan Filippo (46. Chris van Empel), Lars de Ridder, Sandjai Gajadien.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq