Verdiende winst DoCoS

DoCoS pakt een verdiende overwinning bij BSC ’68 in Benthuizen (0-1) en stijgt van de 7e naar de 6e plaats.

DoCoS boekte in Benthuizen bij BSC ’68 een krappe, maar belangrijke zege (0-1). Matchwinnaar was Erik van der Pot die in de 77e minuut met een prachtig strak schot de 0-1 op de borden bracht. In de resterende tijd slaagde DoCoS er zonder veel moeite in om een onmachtig BSC op afstand te houden. De overwinning van DoCoS was verdiend omdat de bezoekers uit Leiden in een matige wedstrijd toch het betere spel lieten zien en ook de betere kansen creëerden. De zege was belangrijk omdat DoCoS niet alleen stijgt van de 7e naar de 6e plaats, maar vooral ook omdat er afstand werd genomen van de zone waar gestreden wordt tegen nacompetitiewedstrijden om degradatie.

Matig voetbal met veel balverlies

Op het hoofdveld van BSC ’68 moest DoCoS in de eerste helft tegen de straffe wind optornen. Dat kwam het spel van DoCoS niet ten goede. Tegelijkertijd durfde BSC DoCoS niet echt vast te zetten, met als gevolg dat er over en weer veel balverlies was en dat van verzorgd combinatievoetbal geen sprake was. DoCoS kwam in het eerste bedrijf niet verder dan een kopbal van spits Chris van Empel; de boogbal werd keurig gevangen door de BSC-doelman. BSC had door de wind gedragen de beste mogelijkheden, vooral de soms makkelijk verkregen hoekschoppen zorgde voor gevaarlijke momenten. In de twaalfde minuut dreigde de voorsprong voor de thuisclub. Gelukkig voor de Leidse bezoekers stond doelman Mitchel van Abswoude op zijn post en werd de rebound door Danny Sjaardema vlak voor de lijn gekeerd. Een kleine tien minuten voor rust probeerde BSC het met afstandsschoten. De eerste poging werd gemakkelijk onschadelijk gemaakt door de DoCoS-keeper. Voor de tweede poging moest hij naar de hoek en deed dat met verve. Ruststand 0-0.

Overwicht DoCoS

Met de wind mee had DoCoS het overwicht. Na ruim tien minuten betaalde zich dat bijna uit in een voorsprong. Na een handige actie van linkerspits Mitchel Klein nam Erik van der Pot de bal over en schoot de bal direct in de verste hoek. De bal sprong helaas voor DoCoS via de binnenkant van de paal terug in het veld. Uit de daaropvolgende corner leek rechterspits Sven Ravensbergen te scoren, maar zijn inzet werd van de lijn gekeerd. BSC moest het van rechttoe-rechtaan uitvallen hebben die de defensie van DoCoS niet echt konden verontrusten. Toch was de thuisclub in de 70e minuut dicht bij de openingstreffer toen een van de aanvallers de bal kreeg in vrije positie voor doelman Van Abswoude. De DoCoS-goalie bleef kalm en keerde de inzet bij deze beste kans van BSC ’68 in de tweede helft.

Strak schot

Dertien minuten voor tijd viel de achteraf beslissende treffer. Erik van der Pot draaide zich buiten het strafschopgebied vrij en schoot de bal met een mooi, strak schot in de verste hoek: 0-1. Het bleef daarna spannend of DoCoS de winst ook echt over de streep zou trekken. Vijf minuten voor tijd leek de voortijdige beslissing in de maak. Bij een uitbraak kwam Van der Pot opnieuw goed voor het doel maar schoot dit keer over. BSC probeerde het nog wel, maar wist ook in de extra vijf minuten blessuretijd geen vuist te maken. En daardoor neemt het team van Nico van der Salm de drie punten mee naar Leiden.

DoCoS van 7e naar 6e plaats

DoCoS maakt door winst bij BSC een deel van het vorige week prijsgegeven terrein goed. DoCoS stijgt ten koste van Kagia – dat in de slotfase bij UVS verloor – van de 7e naar de 6e plaats met 25 punten. Belangrijker is dat door de zege bij BSC de afstand tot de promotie/degradatieplaatsen (de 11e en 12e plaats) vergroot is van zeven naar acht punten. Gouda, op de 11e plaats, heeft 17 punten. Te gast volgende week in Leiden bij DoCoS is Gouda.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Overvliet, Bouwmans, Sjaardema, Peet, De Jong, Schiebroek, Van der Pot, Ravensbergen (86. Van Noort), Van Empel, Klein (89. Boers).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq