Vijftien gouden DoCoS-jubilarissen gehuldigd

Tijdens de DoCoS-nieuwjaarsreceptie zijn vijftien gouden jubilarissen van DoCoS gehuldigd.

LEIDEN, 8 januari 2017 – Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie van DoCoS zijn vijftien gouden jubilarissen door voorzitter Jasper van Marwijk gehuldigd. De jubilarissen zijn niet alleen al meer dan vijftig jaar lid van DoCoS, ze zijn bovendien ook allemaal nog actief voor DoCoS. Zij hebben door hun gouden jubileum eeuwige DoCoS-roem vergaard.

De nieuwjaarsreceptie van DoCoS, die op zaterdag 7 januari in de eigen kantine is gehouden, trok een volle kantine aan de Haagsche Schouwweg. Voorzitter Jasper van Marwijk hield een nieuwjaarstoespraak. Hij vertelde de leden dat DoCoS niet zo maar over gaat op het weer op rubberkunstgrasvoetballen. ‘We gaan deze maand nog praten met de gemeente’, aldus de DoCoS-voorzitter.

Hij keek ook terug op het 80-jarige jubileum dat in augustus is gevierd en op het unieke totaal van tien kampioenselftallen, waaronder het eerste elftal dat kampioen werd in de 3e klasse en promoveerde naar de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.

Gouden jubilarissen

(lees verder na de foto)

(foto: DoCoS/PR/Ed Kooreman)

DoCoS-voorzitter Jasper van Marwijk huldigde vijftien gouden jubilarissen omdat zij al 50 jaar of langer lid zijn van DoCoS. Het bestuur heeft besloten om jubilarissen te huldigen voor hun trouwe lidmaatschap; de afgelopen jaren is dat niet gebeurd doordat de ledenadministratie door brand grotendeels verloren is gegaan. De afgelopen maanden heeft het bestuur geprobeerd om zo goed mogelijk in kaart te brengen wie meer dan vijftig jaar lid is van DoCoS.

Zestien gouden jubilarissen waren uitgenodigd voor de huldiging tijdens de nieuwjaarsreceptie. De vijftien aanwezigen kregen uit handen van voorzitter Jasper van Marwijk een gouden DoCoS-speld, een bos bloemen en de eeuwige DoCoS-roem. Het moment van de onderscheiding werd vastgelegd door fotograaf Ed Kooreman.

De vijftien gouden jubilarissen werden in volgorde van lengte van hun lidmaatschap gehuldigd (foto’s, gemaakt door Ed Kooreman):

Frans van der Heyden, 61 jaar lid, nog altijd actief als scheidsrechter bij de jeugd en senioren;

Rinus van Brakel, 58 jaar lid, op woensdag actief voor de onderhoudsploeg van DoCoS;

Nico van der Meel, 56 jaar lid, fluit nog altijd als scheidsrechter bij de veteranen;

Rob Röling, 56 jaar lid, actief als barmedewerker, in de jaren ’90 jarenlang actief als grensrechter bij de selectie;

Joop Goosen, 55 jaar lid, actief als scheidsrechter bij jeugd en senioren;

Ton Thorn, 55 jaar lid, actief voor de ledenadministratie;

Ton van Zijp, 55 jaar lid, penningmeester van DoCoS en oud-voorzitter;

Herman Bisschop, 53 jaar lid, voetballer in Zaterdag 5, oudste actieve voetballer van DoCoS;

Ed Dubbeldeman, 53 jaar lid, stille kracht van DoCoS, jarenlang selectiespeler en liefhebber van mooi voetbal;

Paul van der Post, 53 jaar lid, vaste supporter uit en thuis bij DoCoS, jarenlang grensrechter en leider bij DoCoS-selectie in de 2e klasse zondagperiode;

Wilco Bull, 51 jaar lid, actief in het veteranenteam;

Jacques Krol, 51 jaar lid, actief in het veteranenteam en als barmedewerker;

Henk Snijders, 51 jaar lid, oud-secretaris en actief voor de incasso;

Rene Bilderbeek, 50 jaar lid, wedstrijdsecretaris jeugd, dames en meisjesvoetbal;

Ton van Houten, 50 jaar lid, actief voetballer in Zaterdag 5.

Dick van Paridon, 57 jaar lid, moest helaas verstek laten gaan bij de huldiging. Herman Bisschop en Ton van Houten werden door de spelers van hun team Zaterdag 5 op speciale wijze gehuldigd. Beiden kregen een fotocollage ter ere van hun jubileum.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq