Vlotte winst DoCoS

DoCoS heeft een vlotte zege behaald op degradatiekandidaat Soccer Boys. Door het verlies van CWO en HVC ’10 heeft DoCoS een goed uitzicht op de nacompetitie om promotie.

Leiden, 29 april 2017 – DoCoS heeft tegen degradatiekandidaat Soccer Boys een vlotte, duidelijke zege geboekt. Het werd 4-1, een eindstand die bij rust al was bereikt. DoCoS staat door de winst en het verlies van concurrenten CWO en HVC steviger op de vierde plaats en heeft een leuk toetje in de vorm van nacompetitie om promotie binnen handbereik.

(lees verder na de foto)

Bij de foto: Simon Jouby heeft de bal geraakt en scoort de openingstreffer in het duel met Soccer Boys (Foto: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

DoCoS trof in Soccer Boys een tegenstander die met twee lange spitsen vanaf het eerste fluitsignaal een soort va-banque-voetbal speelden. Dat leidde tot een doelpuntrijk eerste kwartiertje. Nadat de bezoekers een eerste kopkans hadden laten liggen, was Simon Jouby bij de eerste hoekschop van DoCoS het meest alert toen Danny Maaskant de bal doorkopte: 1-0. Twee minuten later was het al weer gelijk toen Zeelenberg de baas was in het strafschopgebied van DoCoS en de bal in het doel kopte voor de gelijkmaker. Twee minuten later was het opnieuw raak. De bal werd uit de voorzet van Mitchel Klein met de hand gekeerd door een Bleiswijkse verdediger in het strafschopgebied: penalty die door aanvoerder Danny Maaskant werd verzilverd.

De bezoekers bleven alles-of-niets-voetbal spelen waar DoCoS prima onderuit wist te voetballen. Dat leverde enkele prachtige aanvallen op waarvan eentje eerst niet door Chris van Empel en een paar minuten later wel door de DoCoS-spits werd afgerond: 3-1. Dat was voor de gasten een forse tegenslag, zoals het voor de thuisclub een tegenslag was dat Van Empel bij het doelpunt geblesseerd raakte en het veld moest verlaten. De verhoudingen veranderde daardoor niet. Soccer Boys probeerde het door de lucht en af en toe met een verdwaald afstandsschot. DoCoS deed het doordachter en beloonde zichzelf met een vierde doelpunt toen opnieuw Simon Jouby bij een DoCoS-hoekschop het meest alert reageerde: 4-1.

Mooie combinaties

DoCoS liet zich na rust niet verrassen door de bezoekers en kreeg, zeker in het eerste kwartier, met mooie combinaties, opgebouwd van achteruit enkele prachtige kansen maar het vizier van Van Gent stond net niet scherp genoeg afgesteld. En Mitchel Klein raakte bij de mooiste aanval van DoCoS de bal net niet genoeg. DoCoS vergat zichzelf dus met een vijfde of zesde doelpunt te belonen, maar controleerde het duel en zag dat de bezoekers niet verder kwamen dan enkele vruchteloze pogingen. Bovendien pareerde doelman Mitchel van Abswoude de bal uitstekend uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied door Zeelenberg. Het duel dat beide ploegen moesten winnen om in de race te blijven voor de nacompetitie om promotie en degradatie trok DoCoS daarom op vlotte wijze naar zich toe: 4-1.

DoCoS dicht bij nacompetitie

DoCoS heeft door de winst op Soccer Boys en het verlies van CWO (0-5 tegen Honselersdijk) en HVC ’10 (1-3 tegen Sportclub Monster) als debutant een fraaie beloning in de vorm van nacompetitie om promotie binnen handbereik. DoCoS heeft zes punten voorsprong op CWO (de tegenstander in de laatste competitieronde) en DSO, de tegenstander van komende zaterdag in Zoetermeer.

Karakteristieken DoCoS-Soccer Boys 4-1 (4-1). 3. Simon Jouby 1-0, 5. Zeelenberg 1-1, 8. Danny Maaskant (penalty) 2-1, 18. 3-1 Chris van Empel, 35. Simon Jouby 4-1.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Joshua Overvliet (67. Tijn van Meegen), Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Kars Bisschop, Melvin Zweistra (71. Roy Elkerbout), Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Mitchel Klein, Chris van Empel (24. Melvin van Gent), Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq