Vlotte zege DoCoS

DoCoS heeft het vervroegde duel tegen Hazerswoudse Boys met 3-0 gewonnen. DoCoS stijgt daarmee voorlopig naar de derde plaats.

LEIDEN, 29 september 2015 – DoCoS heeft tegen hekkensluiter Hazerswoudse Boys een vlotte, gemakkelijke 3-0 zege behaald. Bij rust leidde DoCoS met 2-0 door twee treffers van Chris van Empel. Vlak na rust tekende Danny Maaskant voor de 3-0 en was het duel, vervroegd vanwege 3 October, feitelijk beslist.

DoCoS had in het vervroegde duel tegen Hazerswoudse Boys de overhand. De ontmoeting stond eigenlijk gepland voor zaterdag 3 October, de viering van Leids Ontzet, maar de bezoekers uit Hazerswoude waren bereid dinsdagavond al naar Leiden te komen om te voetballen, zodat DoCoS zonder voetbalbeslommeringen Leids Ontzet mag vieren. DoCoS combineerde, zeker in het eerste half uur, vlotter en sneller. De thuisclub beloonde het overwicht met twee treffers. Na zes minuten was het raak toen een snelle combinatie op het middenveld werd vervolgd door een verrassende individuele actie van Rob van Noort. De flankspeler schoot de bal vervolgens hard en laag op doel. De keeper van de gasten liet de bal los en spits Chris van Empel was er als de kippen bij om 1-0 binnen te schieten. Het was daarna wachten op een tweede treffer. Rob van Noort en Wim de Bolster – na een mooie assist van Chris van Empel – probeerden hun vizier was niet scherp genoeg afgesteld. Een mooie dieptepass van Joshua Overvliet luidde de 2-0 in. Chris van Empel behield in de linkerhoek van het strafschopgebied het overzicht en joeg, belaagd door een verdediger van de gasten, de bal op fraaie wijze in het dak van het doel. In de laatste tien minuten voor rust mocht Hazerswoudse Boys zo waar enkele pogingen wagen om het doel van DoCoS te belagen, maar tot echte doelrijpe kansen kwamen de gasten niet.

Uitspelen

Na rust sloeg DoCoS al snel toe vanuit een dood spelmoment. Eerst werd de bal uit hoekschop van Melvin van Gent prima ingekopt door Danny Maaskant, maar de bal werd door de gasten nog gepareerd. De daaropvolgende corner, dit keer vanaf de linkerkant, werd ook genomen door Van Gent. En dit keer was er voor Hazerswoudse Boys geen houden aan en verdween de kopbal van Maaskant fraai in het doel: 3-0. Daarmee was de wedstrijd feitelijk beslist. Hazerswoudse Boys kon DoCoS niet bedreigen. En DoCoS hoefde niet meer zo nodig. Met als gevolg dat het duel met vijf minuten blessuretijd naar het einde kabbelde.

Voorlopig 3e plaats

DoCoS behaalde een historische zege. Nog nooit werd er in competitieverband van Hazerswoudse Boys gewonnen. Na twee gelijke spelen, vier seizoenen geleden in de 4e klasse, waren de drie punten in de derde onderlinge officiele ontmoeting voor DoCoS. Voor DoCoS was het ook de eerste thuiszege in dit seizoen; eerder verloor DoCoS van Lugdunum en speelde het onbeslist tegen Kagia. DoCoS klimt door de zege op hekkensluiter Hazerswoudse Boys naar de 3e plaats. Donderdag kan Lugdunum of WDS, die ook vervroegd tegen elkaar spelen vanwege 3 October, DoCoS op de ranglijst passeren. Zaterdag komen de overige teams in actie.

Karakteristieken DoCoS – Hazerswoudse Boys 3-0 (2-0). 6. Chris van Empel 1-0, 24. Chris van Empel 2-0, 49. Danny Maaskant 3-0.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Rico Bouwmans, Tim Gonlag, Danny Maaskant, Nils Slingeland, Wim de Bolster (73. Mark Ouwerkerk), Melvin Zweinstra, Melvin van Gent, Rob van Noort, Chris van Empel en Joshua Overvliet (80. Niels van der Linden).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq