Voormalig DoCoS-hoofdtrainer Ron de Roode overleden

LEIDEN, 29 augustus 2022 – Ron de Roode (57) is maandag overleden. De Roode was in het seizoen 2018-2019 hoofdtrainer van het eerste elftal van DoCoS in de tweede klasse. Het hoofdbestuur van DoCoS condoleert zijn naasten met dit verlies.

 

Ron de Roode (Leiden, 20 maart 1965) maakte als profvoetballer als snelle, technische begaafde aanvaller furore bij ADO Den Haag. De Roode speelde van 1982 tot en met 1989 zeven seizoenen voor FC Den Haag, de voorloper van ADO Den Haag, waarvan twee seizoenen in de eredivisie. In 1986 werd De Roode met Den Haag ongeslagen kampioen van de eerste divisie. De Roode had een belangrijk aandeel in dat succes want hij scoorde 16 doelpunten. In het seizoen 1986-1987 haalde De Roode met eredivisionist FC Den Haag de KNVB-bekerfinale, die ADO in het Zuiderpark speelde en verloor van Ajax (2-4, na verlenging). Dat leverde ADO en De Roode toen Europees voetbal op, tegen het Zwitserse Young Boys Bern en het Hongaarse Ujpest Dosza. Bekende andere Haagse spelers uit die periode waren Martin Jol, Heini Otto, Joop Lankhaar en Alfons Groenendijk. De Roode speelde na zijn vertrek bij ADO Den Haag bij Willem II en Telstar. In totaal speelde de Leidse spits 233 wedstrijden in het betaald voetbal en scoorde hij 67 doelpunten in het profvoetbal.

Trainer

Ron de Roode begon na zijn loopbaan als trainer in 1999 bij LFC (nu fusieclub FC Boshuizen), en was daarna trainer van Stompwijk, de A1 van UVS (met onder meer Bart van der Weijden, Tommy Bekooij en Jochie Sebrechts), en opnieuw Stompwijk ’92 dat onder leiding van De Roode in 2012 promoveerde. In 2015 werd De Roode trainer van Meerburg dat onder zijn leiding in 2016 promoveerde van de derde naar de tweede klasse van het zondagvoetbal. De Roode vertrok in het voorjaar van 2017 bij Meerburg nadat de voetbalclub uit Zoeterwoude-Rijndijk koos voor het zaterdagvoetbal.

Bij DoCoS werd De Roode aan het einde van de competitie van het seizoen 2018-2019, toen DoCoS veroordeeld was tot de nacompetitie om behoud van het tweedeklasserschap, op non-actief gezet. De Roode keerde daarna niet meer terug als trainer op de groene grasmat.

RIP

Het bestuur van DoCoS wenst de familie en alle naasten van Ron de Roode sterkte met dit verlies. Ron de Roode RIP.

Ron de Roode

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq