Wethouder Paul Dirkse reikt de prijzen uit bij Haring & Wittebroodtoernooi 2016

Het Haring & Wittebroodtoernooi is gewonnen door Volendam dat na penalties Quick Den Haag versloeg. Wethouder van sport Paul Dirkse reikte na afloop de prijzen uit.

Leiden, 25 september 2016 – DoCoS heeft het eigen Haring & Wittebroodtoernooi afgesloten met een overwinning op eredivisionist Excelsior uit Rotterdam. DoCoS finishte daardoor als elfde op het 27e Haring & Wittebroodtoernooi. De winst ging naar Volendam dat in de finale na strafschoppen Quick Den Haag versloeg. Derde werd RCL uit Leiderdorp, dat na pingels van Wilhelmus uit Voorburg won.

Wethouder van sportzaken Paul Dirkse reikte zondagmiddag na de spannende penaltyserie tussen Volendam en Quick Den Haag de prijzen uit. Hij begon met het bedanken van de scheidsrechters die het mogelijk hebben gemaakt dat de twaalf Onder-12 teams van Excelsior, Volendam, Quick Den Haag, Foreholte, Ter Leede, VVSB, Voorschoten ’97, UVS, Wilhelmus, Meerburg, RCL en DoCoS.

Vervolgens huldigde de Leidse wethouder van sportzaken op vlotte wijze alle teams, te beginnen met de aanvoerder van Excelsior dat als twaalfde eindigde. Daarna volgden DoCoS, Meerburg, Foreholte, Ter Leede, UVS, VVSB en Voorschoten. Bekers oplopend in grootte waren er vervolgens voor Wilhelmus, RCL dat als derde eindigde, Quick dat als tweede finishte en winnaar Volendam. De Volendammers mochten ook de grote Haring & Wittebroodtoernooi wisselbeker in ontvangst nemen. Diverse aanvoerders complimenteerden DoCoS met de gastvrije ontvangst en de organisatie van het toernooi! Een compliment dus ook voor de vrijwilligers die het toernooi hebben mogelijk gemaakt!

Lunch met haring & wittebrood

In de traditie van Leids Ontzet kregen alle deelnemende spelers een lunch aangeboden met haring en wittebrood. DoCoS dankt de Drie Octobervereniging dat ook dit jaar, voor de 27e keer, het Haring & Wittebroodtoernooi op deze wijze de sport door de jeugd betrekt bij de viering van Leids Ontzet.

Voor meer informatie & beelden over het Haring & Wittebroodtoernooi zie ook de twitteraccount @docosjeugd en de Facebookpagina van DoCoS.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq